Forstander på Odsherreds Efterskole: Vi oplever et dyk i antallet af elever

Sagen om læreren på Odsherreds Efterskole, som har krænket flere elever, har konsekvenser for skolen. De oplever nemlig nedgang i antallet af elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om den 32-årig lærer på Odsherreds Efterskole, som i april blev dømt skyldig for blufærdighedskrænkelse af fem tidligere og nuværende elever på efterskolen, har fået konsekvenser for efterskolen. 

Skolen oplever nemlig nedgang i antallet af elever, der ønsker at gå på skolen. Skoleåret 2017 - 2018 bliver med 20 færre elever, end skolen har plads til. 

Det skriver Nordvestnyt.

- Vi oplever et dyk lige nu, og vi ved, at der er forældre, som har fravalgt vores skole på grund af sagen og dommen mod den tidligere lærer. Så den har helt sikkert en betydning, selv om andre faktorer også spiller ind, siger Tom Hagedorn, forstander, til avisen. 

Elevtallet kommer op på niveau igen

quote Vi ved, at der er forældre, som har fravalgt vores skole på grund af sagen og dommen mod den tidligere lærer

Tom Hagedorn, forstander

Skolen er normeret til 160 elever. Men indtil videre ser det ud til, at det altså kun er 140 elever, der ønsker at gå på efterskolen. 

- Der er måske ikke noget at sige til, hvis man som forældre ikke melder sit barn ind på Odsherreds Efterskole, når den ene historie efter den anden om krænkelser af elever kører i medierne, netop som man sidder og skal vælge efterskole til sit barn. Jeg tror derfor også på, at elevtallet vil komme op på normalt niveau igen, når der er kommet ro om dagen, siger Tom Hagedorn til avisen. 

- Vi ser mere det lave elevtal næste år som et midlertidigt dyk, snarere end en egentlig tendens. Men vi skal uden tvivl  arbejde lidt hårdere for at skaffe nye elever fremadrettet. 

Tiltalt for fem anklager om krænkelser

Den 32-årige tidligere matematiklærer på Odsherreds Efterskole i Fårevejle Stationsby var tiltalt for i alt fem anklager om blufærdighedskrænkelse med fem forskellige piger, der var elever på skolen.

På forhånd havde han erkendt sig uskyldig i alle anklager, men undervejs i retssagen kunne han alligevel genkende to af de fem pigers forklaringer. Han lagde dog vægt på, at han ikke mente, der var tale om blufærdighedskrænkelse.

- Jeg sidder ikke tilbage med følelsen af, at jeg har blufærdighedskrænket dem. Og når de henvender sig bagefter, og vi har god kontakt, er det svært at forstå, at de har følt sådan, forklarede manden i retten.

Tre måneders betinget fængsel

De fem pige, som manden har blufærdighedskrænket, er mellem 14 og 16 år. På grund af deres unge alder og forbrydelsens karakter, anmodede deres bistandsklient om lukkede døre, da de skulle vidne.

Det valgte retten at lytte til, ligesom den dømte mand heller ikke var i retslokalet, da pigerne vidnede.

Den ene blufærdighedskrænkelserne er sket i efteråret 2014, mens de andre fandt sted sidste efterår.

Manden blev anmeldt til politiet i november og sagde med det samme sit job op, efter en filmaften i sin tjenestebolig. Her havde han rørt og klemt ved af pigernes bryst, da han troede, hun sov.

Da den episode var anmeldt, valgte de andre piger også at anmelde deres oplevelser.

Den tidligere lærer fik tre måneders betinget fængsel. Samtidig skal han udføre 80 timers samfundstjeneste og må ikke længere arbejde med børn og unge under 18 år.