Forslag: Spar 52 pladser væk

Psykiatrien bliver hårdt ramt, hvis et nyt spareforslag fra Region Sjælland bliver vedtaget. Regionen lægger op til færre sengepladser og mere ambulant behandling. De ansatte er dybt uenige med regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er vrede og vi er frustrerede og vi er kede af det, lyder det fra Anne Dorthe Kristiansen.

Hun er sosu-assistent på det psykiatriske behandlingssted Birkehus, der ligger i Odsherred.  Normalt er hun glad for sit arbejde, men for tiden er både hun og kollegerne urolige.

- Det bekymrer os rigtigt meget, hvis syge og forpinte mennesker skal gå rundt på gader og stræder.

Bekymringen er kommet, fordi Region Sjælland har fremlagt et forslag til besparelser.

Ifølge forslaget skal 52 sengepladser skæres væk. Til gengæld skal der satses mere på ambulant behandling, og der skal kun være sengepladser til de allerhårdest ramte.

Birkehus står til at miste 22 pladser. Det vil halvere antallet af sengepladser til psykiatriske patienter i den nordlige del af regionen.

Men Anne Dorthe Kristiansen føler langtfra, at sådan en behandling vil være god nok.

- Det vi ved, der er tilbuddet i øjeblikket, hvis man er syg og har et ambulant tilbud, det er, at så er det en halv time eller en time hver fjortende dag, og det kan vi ikke se, at det kan erstatte en indlæggelse.

Personalet på behandlingsstedet har kommunens borgmester på deres side. Det er nemlig kommunen, der står for den ambulante behandling. Desuden vil forslaget, hvis det gennemføres, betyde færre arbejdspladser - og så vil det i følge borgmesteren også give en dårligere patientbehandling.

- Det er et tilbud, som mange af kommunens og regionens borgere ikke længere vil kunne få, og vi som kommune har simpelthen ikke mulighed for at stille op med samme psykiatriske tilbud som det, man nu har, hvis man vil nedlægge sengepladser.

Region Sjælland har i dag ikke ønsket at stille op til interview med TV2 ØST. Begrundelsen lyder på, at det endnu er for tidligt at diskutere forslaget, og at regionen ikke ønsker at føre diskussionen igennem medierne.