Forhandlinger på standby i Odsherred - borgmester i venteposition

De blå partier mødes i eftermiddag for at genoptage forhandlingerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er fortsat uvist, hvem der skal være borgmester i Odsherred Kommune. Det står klart på andendagen efter tirsdagens valg.

Onsdag var de borgerlige partier samlet i flere timer i forhandlingslokalet. Onsdag aften gik de hver til sit, men genoptager forhandlingerne torsdag eftermiddag. Det bekræfter Dansk Folkepartis Julie Jacobsen i en SMS til TV2 ØST.

- Vi mødes kl. 16 og ja, det er stadig de seks partier, der samarbejder, skriver hun.

quote Lige nu har forhandlingerne ramt en knast

Julie Jacobsen, Dansk Folkeparti

Ifølge Julie Jacobsen er der en god og konstruktiv dialog mellem de forhandlende partier, Dansk Folkeparti, Venstre, Nyt Odsherred, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Nye Borgerlige.

- Men lige nu har forhandlingerne ramt en knast, som enkelte partier har svært ved. Derfor var der brug for en pause i går, skriver Julie Jacobsen.

Video: Dansk Folkepartis Julie Jacobsen fortæller om status på forhandlingerne torsdag eftermiddag.

Hvad den konkrete knast består i er fortsat uklart. Det samme er, hvem gruppen ønsker som borgmester. Både Venstre, Nyt Odsherred og Dansk Folkeparti har budt ind på posten. Nyt Odsherred startede dog som en liste bestående af udbrydere fra Venstre, hvilket kan vanskeliggøre et scenarie, hvor de to lister skal pege på den anden parts spidskandidat som borgmester.

Kan partierne komme over knasten og sammen lægge prikkerne i konstitueringspuslespillet, kan de tilsammen tælle 13 mandater og dermed lige præcis få flertallet i byrådet.

VIDEO: Onsdag var forhandlingerne i den borgerlige lejr stadig i gang i Odsherred:

Borgmesteren er i venteposition

Borgmester gennem 12 år i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S), kan på nuværende tidspunkt tælle 12 mandater sammen med Enhedslisten og SF.

Torsdag formiddag fortæller han, at han pt befinder sig i en venteposition frem mod eftermiddagens forhandlinger i blå blok.

- Jeg venter. Jeg venter på at høre, om de kan blive enige, siger Thomas Adelskov.

Læs også
Forhandlingerne om borgmesterpost trækker ud i Odsherred
Læs også
Forhandlingerne om borgmesterpost trækker ud i Odsherred

Skal du slet ikke ud at have fat I nogle af dem, inden de mødes i eftermiddag?

- De har forpligtet sig til at sidde i det rum, så jeg må vente. Jeg håber - og vi er klar – hvis nogle af partierne når frem til konklusionen om at lave en bred aftale, siger han.

quote Vi er størst, og jeg er den, der har fået langt flest personlige stemmer

Thomas Adelskov (S)

Thomas Adelskov blev med 3707 personlige stemmer den kandidat, som flest vælgere stemte personligt på. Den næste på listen er Nyt Odsherreds Karina Vincentz Andersen, der fik 828 personlige stemmer.

Thomas Adelskov (S) har været borgmester i Odsherred Kommune i 12 år. Lige nu er han dog helt uden for forhandlingerne.
Thomas Adelskov (S) har været borgmester i Odsherred Kommune i 12 år. Lige nu er han dog helt uden for forhandlingerne. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Selvom de blå partier kan tegne et snævert flertal, hvis de bliver enige om politikken, håber den nu siddende borgmester, Thomas Adelskov, at han skal stå i spidsen for Odsherred Kommune i endnu en valgperiode.

- Det er ikke en aktuel diskussion på nuværende tidspunkt, men det er vel fair, at jeg så vil pege på mig selv som borgmester. Vi er størst, og jeg er den, der har fået langt flest personlige stemmer, siger han.

- Men så længe, der ikke ligger en aftale, er der ikke noget, der er afgjort. 

Ved valget i 2017 fik Thomas Adelskov flere end 5500 personlige stemmer.