¨

Forfatterskole modtager en halv million af kulturministeren

Kulturminister Mette Bock (LA).

Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland har fået en halv million kroner af kulturministeren.

Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland modtager en halv million kroner af kulturminister Mette Bock (LA).

Skolen, der bliver bestyret af Odsherred Kommune, er udpeget til Talentmiljø af kulturministeren, og derfor modtager de nu pengene til at udvikle talentmiljøet og fødekæden omkring forfatterskolen.

Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Eleverne på skolen bliver undervist af professionelle forfattere, og metoden er mesterlære med skriveøvelser i forskellige genrer, temaer og tekstlæsning.

Minister udpeger talentkommuner

Kulturministen har haft travlt med at udpege talenter. Senest har Mette Bock valgt seks talentkommuner ud i Danmark, hvoraf Holbæk Kommune var den ene.

Tiltaget skal bane vejen for, at unge talenter på længere sigt kan gøre professionel karriere.

- Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. Ved at udpege seks nationale talentkommuner og 10 talentmiljøer er jeg sikker på, at flere af vores unge vil udvikle deres talent til også at blive en levevej, udtalte Mette Bock til ministeriets hjemmeside.

De seks kommuner er blevet bedømt ud fra deres indsats og planer inden for en række kunstformer. Det gælder blandt andet musik, dans og ballet, billedkunst, litteratur, film, animation og computerspil.

De resterende fem kommuner er Fredericia, Viborg, Esbjerg, Holstebro og Aarhus. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App