Foreningslivet jubler over Vig Festivalen

De lokale idrætsforeninger knokler med hele weekenden, for festivalen betyder flere millioner i kassen for foreningslivet. Og alle lige fra garderne til rideklubben, får stor glæde af pengene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Uden Vig Festival ville det se sort ud for foreningslivet i Odsherred. Derfor knokler medlemmerne af diverse idrætsklubber og foreninger gerne igennem i døgndrift under Vig Festivalen for at få penge i foreningskassen.

- Den gør, at vi overlever. Det er jo krisetider, så pengene fra festivalen betyder alt, siger Dorte Olsen, fra Odsherreds Rideklub. Rideklubbens honorar på 24.000 kroner er altafgørende.

Alt fra de lokale gardere til FK Odsherred bliver mere eller mindre forgyldt af festivalen.

- Jeg vil tro, at vi sender over tre millioner kroner videre til foreninger heroppe, så vi betyder rigtig meget. Men det er også det, vi er sat i verden for, ti procent af overskuddet, det skal udloddes, forklarer Vig Festivalens formand, Johnny Nilsson.

Sidste år fik moderklubberne bag festivalen FK Odsherred og Vig Gymnastikforening henholdsvis 1,2 og 0,8 million kroner ud af de frivillige medlemmers arbejde. Men man behøver ikke at knokle for at få lidt del i pengene.

- Afhængigt af overskuddet, så giver vi maksimalt 100.000 kroner væk, og det kan alle ansøge om, siger Johnny Nilsson, som sidste år gjorde 13 foreninger glade.