Forbrændt mand uden for livsfare

Den 32-årige mand, som tirsdag var i flammer, meldes uden for livsfare. Politiet skal nu undersøge, om antændelsen var en ulykke, eller om han gjorde det selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 32-årig mand blev tirsdag fløjet til Rigshospitalet, efter at der var gået ild i ham.

Manden bor på et privat opholdssted på Adelers Alle i Fårevejle Kirkeby, og det var et chokeret personale, der oplevede den 32-årige komme løbende ud af sin lejlighed, mens hans krop var i flammer.

Uden for livsfare

Trods voldsomme forbrændinger ser manden dog ud til at overleve den voldsomme hændelse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Den forbrændte er uden for livsfare, og hans tilstand er stabil. Nu skal vi i gang med at afhøre vidner og ham selv, når han er klar ti ldet, siger politiets kommunikationsmedarbejder, Martin Bjerregaard til TV2 Øst.

Dybt chokerede

Ifølge dagbladet Nordvestnyt var den 32-årige på vej i bad, da der gik ild i ham. 2 pædagoger ventede på ham uden for lejligheden, da de hørte ham skrige og efterfølgende så ham komme løbende ud. Personalet fik slukket ilden, men er dybt chokerede oven på hændelsen og vil onsdag blive tilbudt krisehjælp.

- Der er tale om en forfærdelig ulykke, som kun blev værre af, at manden havde syntetisk sportstøj på, siger lederen af botilbuddet, Lis Tønning til Nordvestnyt.

Tidligere bandemedlem

B.T. skriver, at manden er tidligere bandemedlem. Han har angiveligt været en del af Foreningen for Tidligere Bandemedlemmer, og talsmand Michael Green skrev tirsdag på sin Facebook side om episoden.

- Jeg har netop modtaget en forfærdelig mail fra en institution, hvor en TBM person via sin kommune er anbragt. Han er psykisk syg og har i frustration over sin situation sat ild til sig selv og sin bolig, og blevet forbrændt med 47 procent på kropen og ansigtet, og fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Han meldes udenfor livsfare, men situation og tilstanden er meget kritisk.

Uvist om ulykke

Ifølge politiet ved man dog endnu ikke, om der er tale om en ulykke, eller om den 32-årige har sat ild til sig selv.

- Det er de 2 aspekter, vi forhåbentligt bliver klogere på, når vi får talt med vidnerne og ham selv, siger Martin Bjerregaard.