Forældre i Odsherred kan få penge retur for pasning

Har forældre i Odsherred Kommune holdt deres børn hjemme under den seneste corona-nedlukning, kan de nu få refunderet betalingen for pasning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et enigt byråd i Odsherred besluttede tirsdag aften at refundere betalingen for daginstitution og SFO, hvis forældre har holdt deres børn hjemme under den seneste corona-nedlukning. 

Det betyder, at forældrene kan spare tusindvis af kroner.

- Det er ikke rimeligt, at forældre skal betale for en SFO, der er lukket. For daginstitutionerne er det lidt anderledes, der har jo ikke været lukket. Men regeringen har klart opfordret forældre til at holde børnene hjemme, hvis det har været muligt. Og det er vel heller ikke rimeligt, at de, der har fulgt den opfordring, skal betale, sagde Søren With (S), der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Kan koste 2,4 millioner kroner

Tilbuddet om at betale forældrebetalingen tilbage gælder i perioden fra 4. januar til 12. februar. Det er den periode, hvor regeringen har opfordret forældre til at holde deres børn hjemme, hvis de kan. Forældrene kan få tilbagebetaling for hver hele uge, de har holdt børnene hjemme. 

Forvaltningen har skønnet, at den samlede regning for tilbagebetalingen kan løbe op i 2,4 millioner kroner.

- Men det behøver ikke at blive så dyrt. Vores erfaringer fra forårets nedlukning fortæller, at det blot var otte procent af børnene i dagtilbud, der ikke benyttede pasningen. Hvis det samme gør sig gældende nu, skal vi blot hente et par hundrede tusinde i kassen, forklarede Hanne Pigonska (V).

Forældrene skal søge om tilbagebetaling via deres daginstitution eller SFO. Pengene kommer retur i form af nedsat forældrebetaling til pasningstilbuddene i april og maj. Det fremgår af dagsordenen.

Også i Holbæk Kommune har politikerne besluttet at refundere pasningspenge.