Folkemøder knopskyder i regionen: - Det er et mere høfligt møde, end man ser på de sociale medier

Lørdag løber Folkemødet i Odsherred af stablen, men det er langt fra det første og eneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var det Folkemødet i Odsherred, som slog dørene op.

Men det er ikke det eneste folkemøde, man kan støde på her i regionen. Senest var der folkemøde på Møn, Korsør og i Høng i Kalundborg.

Men hvorfor er folkemøder blevet så populære? Ifølge Roger Buch, der er forsker i samfundsvidenskab ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, handler det først og fremmest om, at folkemøderne ligger ude i landet.

quote det er et mere høfligt møde, end man for eksempel ser på de sociale medier, på internettet og mange andre steder, hvor den politiske debat i høj grad foregår i dag

Roger Buch, chefforsker

- Det er en af bagsiderne ved det nationale folkemøde på Bornholm, at det er så langt væk, og det er også meget befolket af personer fra interesseorganisationer, Folketinget, partier og så videre, siger han.

Stor fordel, at de ligger i landet

Samtidig peger Roger Buch på, at det er blevet dyrt at være på Bornholm, når der er folkemøde.

- Og der er den store fordel ved de her møder, at de ligger i landet, siger han.

- Og det er egentlig glædeligt, fordi der er de her problemer med det nationale folkemøde, ved at det er placeret over i et hjørne af Danmark. At det så knopskyder andre steder i landet og andre bliver inspireret, er rigtig godt, fordi så får alle mulighed for at have den lokale diskussion, siger Roger Buch. 

Artiklen fortsætter under indslaget.

 

Kendte i øjenhøjde

Inspirationen fra Bornholms folkemøde består særligt af, at der kommer en del kendte, som er mere tilgængelige, end man normalt oplever.

- Og det er jo også noget, man kan gøre ved de andre folkemøder, der kører rundt i landet – at de lokalt, regionalt kendte kan dukke op der, og enkelte landskendte også kan dukke op, så man kan tale med dem, man normalt kun ser på tv, siger Roger Buch. 

Men selvom det bliver folkemøde, så taler det til en lille, snæver flok.

- Og bestemt ikke den almindelige borger. Det er dem, der brænder for politik, man kan kalde dem politiske nørder, der møder frem. Og det er jo godt, de kan mødes der, siger Roger Buch.

- Jeg tror også, at en af grundene til, at det er succes er, at det er et mere høfligt møde, end man for eksempel ser på de sociale medier, på internettet og mange andre steder, hvor den politiske debat i høj grad foregår i dag, men hvor den meget ofte foregår på et meget lavt niveau.