Første udendørs koncert efter coronalukningen – med plads til 500 mennesker

Lokale kræfter i Højby i Odsherred afholder udendørs koncert for op mod 500 mennesker - den første koncert af sin slags efter coronanedlukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er noget galt i Danmark...

Men helt så galt er det ikke længere.

Der var nemlig stor jubelglæde blandt de frivillige i foreningen Musik og Kultur i Odsherred, der fredag aften havde fået grønt lys til at afholde en sid-ned-koncert med plads til op mod 500 gæster.

Og det er formentlig den første af sin slags i Danmark.

Kopibandet Danmarks John er et  dansk band fra Odense, der spiller og synger sange af John Mogensen.

- Sofie har endnu ikke smidt tøjet. Til gengæld er 150 mennesker mødt op for at høre musikken og sikkerheden er i top. Der er tegnet blå striber i græsset, fortæller TV2 ØST’s reporter Kasper Larsen.

- Det er nærmest som juleaften

quote Jeg har glædet mig helt enormt. Det er nærmest som juleaften

Anders Munch, formand for Musik & Kultur i Odsherred

Der var dannet et skakspil af felter på plænen for at sikre god afstand mellem gæsterne, og så fik man lov til at rykke sammen i grupper og familier, hvis man er kommet sammen.

- Jeg har glædet mig helt enormt. Det er nærmest som juleaften, når man selv er spillemand og bare har måtte stille guitaren i garagen. Så fandt vi pludselig på at vi skulle lave noget. Nu er der begyndt at åbne op, og vi har været hurtige, siger Anders Munch, formand for Musik & Kultur i Odsherred.

Formanden for Musik Musik & Kultur i Odsherred, Anders Munch, har glædet sig enormt meget.
Formanden for Musik Musik & Kultur i Odsherred, Anders Munch, har glædet sig enormt meget. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Ifølge arrangøren er der gjort et stort arbejde for at koncerten kan afholdes sikkert.

- Vi følger de retningslinjer, der er udstukket – vi har fulgt dem til punkt og prikke. Da vi havde drive-in sidste weekend, var politiet forbi, og de godkendte det. De kommer formentlig også forbi i aften, og udover det har vi faktisk øget sikkerheden en smule, siger Anders Munch.

- Der er stemning på afstand

quote Det er fantastisk at have direkte øjenkontakt

Lise Ellevang fra Nørrebro

For nogle blev koncerten en kærkommen lejlighed til igen at få gode oplevelser med familien.

- Det er fars dag, og min far er Danmarks bedste John Mogensen-fan, og han sidder hernede og synger med. Vi har glædet os, siger Lise Ellevang.

Hun havde fuld forståelse for de lidt specielle vilkår, koncerten blev afholdt under.

- Det er helt i orden. Vi har glædet os sådan til at komme ud. Det er fedt. Der er stemning på afstand, siger Lise Ellevang.

Lise Ellevang fra Nørrebro er mødt op til koncert, fordi det er fars dag, og hendes far er kæmpe John Mogensen-fan.
Lise Ellevang fra Nørrebro er mødt op til koncert, fordi det er fars dag, og hendes far er kæmpe John Mogensen-fan. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Det er fantastisk at have direkte øjenkontakt. Jeg er selv musiker og har været fuldstændig underdrejet siden marts måned. Det er fantastisk, og jeg glæder mig sådan på orkestrets vegne, at de kan få direkte kontakt med publikum, siger Lise Ellevang.

- Hvis man ikke gør det, så sker det ikke igen

Lise Ellevang fra Nørrebro er ikke bekymret for, at corona kan sprede sig, selvom der er mange mennesker samlet.

quote Hvis man ikke gør det, så sker det ikke igen, og folk opfører sig ordentligt

Lise Ellevang fra Nørrebro

- Det ser ud som om, det er de fornuftige, der er mødt op til den har koncert. Hvis man ikke gør det, så sker det ikke igen, og folk opfører sig ordentligt, og det er fantastisk.

Musik og Kultur i Odsherred har allerede planer om flere kommende sid-ned-koncerter i Højby hen over sommeren.