Flere stævninger på vej mod sort register

Det Sorte Register har allerede fået en dom for injurier mod ansatte i Odsherred Kommune, og nu har endnu en kommune stævnet hjemmesiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kommuner er klar med stævninger mod Det Sorte Register. Det skriver Nordvestnyt. Registeret er en hjemmeside med det selverklærede formål at registrere alt fra advokater og kommunalt ansatte til virksomheder og plejefamilier, hvis de efter borgernes mening har overtrådt loven, eller hvis en borger føler sig uretfærdigt behandlet.

For 5 politikere og embedsfolk i Odsherred Kommune har det betydet, at de med navn blev hængt ud på 2 hjemmesider og beskyldt for blandt andet pligtforsømmelse, kidnapning, terror mod familier, embedsmisbrug, overtrædelse af diverse love, personforfølgelse og ulovlig medicinering.

Det kostede i januar Det Sorte Register en dom for injurier og en bøde på 500.000 kroner.

Vil stævne regeringen

Nu melder Jammerbugt Kommune i Nordjylland sig også blandt kommuner, der har fået nok af registeret. Kommunen har stævnet hjemmesiden og stifter Ole Christiansen, og flere andre kommuner har varslet, at de vil gøre det samme.

Ifølge Nordvestnyt tager Ole Christiansen ikke de mange stævninger så tungt. Han vil som modsvar blandt andet stævne den danske regering, og han har tidligere udtalt, at han ikke har tænkt sig at følge en afgørelse fra en dansk domstol omkring Det Sorte Register, ligesom han heller aldrig vil betale sagsomkostninger, erstatninger eller andet. Hjemmesiden er tysk nemlig registreret og hostet i USA, siger han.