Flere indbrudssager rammer Odsherred Kommune

Tre indbrud i Asnæs føjer sig til rækken af mange indbrud på det seneste i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre adresser i Asnæs i Odsherred Kommune blev tirsdag udsat for indbrud.

Indbruddene skete på Anemonevænget, Stærgårdsparken og Søndervangen, hvorfra der blev stjålet diverse sølv- og guldsmykker, ringe og armbånd. Udover de samme stjåldne genstande blev der ved indbruddene skaffet sig adgang til boligerne via et vindue. 

Lighedspunkterne får politiet til at kæde dem sammen. 

- Gerningstidsrummet, kostervalget og indbrudsmetoden kunne godt tyde på, at der er et sammenfald i de tre sager, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi, der anslår gerningstidsrummet til at være mellem 17 til 20. 

Kedelig indbrudstendens

Indbruddene skriver sig ind i en kedelig tendens i Odsherred Kommune. 

Lørdag aften skete der fire lignende indbrud i Nykøbing Sjælland på adresser under 150 meter fra hinanden. 

Og i januar fik politiet to adskilte sager om mænd, der nærmest var flyttet ind i to sommerhuse.

Politiet har bemærket det høje indbrudstal og vil blandt andet se, om tidligere straffet personer for tyveri for nylig er blevet løsladt og kan stå bag. 

- Der er ekstra grund til at være i de områder i de sene eftermiddagstimer og først på aftenen. Og der er en ekstra grund til, at borgerne tænker indbrudssikring; eksempelvis at få et tænd og sluk ur, der kan tænde lyset i stuen og andre rum. Det kan være guld værd. 

Efterforsker I, om indbruddende i Nykøbing Sjælland og Asnæs hænger sammen?

- Det er tekniske spor, der eventuelt skal knytte dem sammen, og resultatet af de undersøgelser får vi ikke lige fra den ene dag til den anden. Så er der et sammenfald i fingeraftryk, DNA-spor eller andet, så kommer resultatet først om et stykke tid, siger Martin Bjerregaard. 

Håber på borgerhjælp eller smykkesalg

Ligesom ved indbruddene i Nykøbing Sjælland opfordrer politiet også borgerne til at rette henvendelse på 1-1-4, hvis de har oplysninger om indbruddene i Asnæs. 

- Vi kan dels håbe på, at borgere, når de læser, at der har været indbrud, kommer i tanke om, at de har set noget mærkeligt. Og dels, at smykkerne skal afsættes på en eller anden måde og på den måde afsløre, hvem der står bag, siger Martin Bjerregaard. 

På onsdagens døgnrapport er der i øvrigt også noteret et fjerde indbrud i Asnæs, som er sket i tidsrummet fra den 3. februar klokken 16 til 4. februar klokken 08. Det skete på Esterhøjvej, i kiosken, der hører til Odsherred Zoo. Her blev en dør brudt op og stjålet en pose med bamser og to colaer.

Det indbrud efterforsker politiet ikke sammen med de tre øvrige.

Tal fra politiet viser, at der i januar i år i alt var 48 indbrud i privat beboelse og sommerhuse i Odsherred Kommune.