¨

Flere har fået mystisk brev

Foto: TV ØST

Enlig mor uden penge og tag over hovedet søger økonomisk hjælp. Sådan står der i et besynderligt brev, som er landet I flere postkasser I Nykøbing Sjælland.

I brevet skriver en mor til to børn, at hendes hus er brændt ned til grunden, og at hun ikke har nogen forsikring. Derfor lever hun nu med børnene på gaden. Olaf Catter og hans kone Lene modtog det håndskrevne brev for nogle dage siden.

- Jeg syntes godt nok, at det var mærkeligt, men vi mener, at det må være noget fis. Jeg tror ikke på det, siger Olaf Catter fra Nykøbing Sjælland.

Ifølge Nordvestnyt har flere modtaget nødråbet fra kvinden. Nederst i brevet står der et kontonummer i Danske Bank, som man kan sætte penge ind på, hvis man vil hjælpe. Olaf Catter og hans kone har ikke tænkt sig at betale, og ifølge politiet, er det fornuftigt.

- Man skal ikke indbetale pengene. Hvis man føler, at man vil støtte et godt formål, så brug pengene på nogle af de organisationer, der findes i forvejen. Så ved man, at de havner det rigtige sted, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han har aldrig tidligere hørt om et håndskrevet brev med råb om hjælp som det i Nykøbing Sjælland. Normalt kræver det da også en tilladelse at lave en indsamling.

- De store organisationer står nævnt i loven, og de må gerne lave indsamlinger, men ellers skal man have en særskilt tillladelse, og det vil man garanteret ikke få i det her tilfælde, siger Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

I Nykøbing Sjælland undrer Olaf Catter sig stadig over, hvem der står bag brevet.

- Der er så mange, der prøver at tjene penge på alle mulige smarte tricks efterhånden, så det er ikke godt at vide, hvor det kommer fra, siger han.

01:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App