¨

Flere borgere undrede sig – en lang række skilte ødelagt i Odsherred

Odsherred Kommune har talt flere end 40 skilte, som er blevet ødelagt natten til mandag. Foto: Odsherred Kommune

Ifølge Odsherred Kommune er flere end 40 by- og vejskilte blevet ødelagt i området omkring Hørve, Asnæs og Fårevejle.

Flere by- og vejskilte er natten til mandag blevet ødelagt på en længere strækning i Odsherred.

- Først ringer en borger og siger, at der er en lang række skilte, der er væltet. Kort tid efter, jeg har lagt røret på, så ringer politiet og fortæller sagsomstændighederne, lyder det fra Lise Rohden, der er driftsbestiller ved Trafikteamet i Odsherred Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kommunen har været ude og tage billeder af skiltene, der er blevet ødelagt. Foto: Odsherred Kommune

For omfanget viste sig at være større end som så.

- Der var en del borgere, der ringede ind mandag og tirsdag i telefontiden. Så der er ingen tvivl om, at folk opdagede det. Det var også derfor, vi valgte at skrive ud på Facebook, fordi jeg godt kunne se, at vi fik mange undrende spørgsmål, lyder det fra Lise Rohden.

På en strækning i Hørve-Asnæs-Fårevejle-området er flere end 40 skilte ødelagt, oplyser kommunen, som har været ude i området og tage billeder af alle de berørte skilte. Kommunens tese er, at det er en traktor, der har påkørt samtlige skilte.

- Nu har vi fået registreret omfanget og fået alle skilte skrevet ned. Så der kunne vi se, at det var et større omfang, siger driftsbestilleren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Odsherred Kommune har lavet en opgørelse over strækningen, hvor skilte er blevet ødelagt. Foto: Odsherred Kommune

En udbrændt traktor

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi får de en anmeldelse klokken 00.22 natten til mandag om, at en traktor stod udbrændt på Kanalvej i Hørve.

Traktoren holdt oven på et vejskilt, som den havde påkørt. Skiltet har muligvis revet noget i stykker under traktoren, som kan have resulteret i, at traktoren brød i brand. Længere nede ad vejen var flere vejskilte blevet påkørt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Traktoren, som stod udbrændt i Hørve. Foto: Odsherred Kommune

Politiet genkender dog ikke, at traktoren skulle have påkørt mellem 40 og 50 skilte. Ifølge deres efterforskning har traktoren kørt to kilometer op ad vejen, vendt om og derefter kørt godt to kilometer tilbage og kørt galt. Den har ifølge politiets efterforskning derfor ikke været i Asnæs.

Ejeren af traktoren fortæller senere til politiet, at traktoren formentlig er blevet stjålet, og politiet undersøger omstændighederne i sagen nærmere.

Nye skilte er på vej

Selvom traktoren muligvis ikke har forårsaget samtlige skiltepåkørsler, så er kommunen i fuld gang med at bestille nye skilte til byerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et af de ødelagte skilte. Foto: Odsherred Kommune

Nogle skilte vil blive sat op i løbet af nogle arbejdsdage, mens andre vil være unger undervejs. Blandt andet er standardtavler som hastighedstavler som regel på lager, mens stedsangivelser og vejnavne først skal produceres.

Odsherred Kommune opfordrer til, at man kontakter Midt- og Vestsjællands Politi, hvis man har viden om føreren af traktoren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App