Fire personer tæsket i tog - nu strammes nettet om gerningsmænd

Midt- og Vestsjællands Politi hører meget gerne fra borgere, der har set de mænd, der søndag aften overfaldt to piger i et tog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lokomotivfører på Odsherredbanen måtte søndag aften se sig nødsaget til at nødbremse toget, fordi to piger på henholdsvis14 og 15 år var blevet overfaldet midt i toget.

quote Vi har allerede fået en henvendelse fra en borger, der har set de to i Holbæk by

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

To mænd på henholdsvis 22 år og 45 år forsøgte at hjælpe de to piger, men det resulterede blot i, at alle fire blev udsat for vold med slag, spark og verbale trusler.

De to gerningsmænd flygtede derefter ud af toget langs skinnerne i nordvestlig retning, og betjente og hunde fulgte de to mænd over i alt 3,5 kilometer på en tur, der både gik igennem kornmarker og krydsede Kalundborgvej.

Vidner beretter om, at de to mænd blev samlet op på Rute 21 ved en autoforhandler, hvor et køretøj holdt og ventede på dem.

Indhenter videomateriale

Køretøjet satte fra stedet i høj hastighed i østlig retning mod Holbæk, og politiet arbejder onsdag fortsat på at finde frem til de to mænd.

- Der er ikke anholdt eller sigtet nogen i sagen, men vi er i gang med efterforskningen, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Signalement af de to mænd

Han håber på, at der er borgere, der har set de to gerningsmænd i timerne før eller efter overfaldet.

- Vi har allerede fået en henvendelse fra en borger, der har set de to i Holbæk by, inden de stod på toget mod Nykøbing Sjælland, og det er sådan nogle henvendelser, vi tager i mod med kyshånd, for det kan hjælpe i efterforskningen, når vi blandt andet skal indhente videomateriale, siger Martin Bjerregaard.

Politiet arbejder også på at fremskaffe videomateriale fra det tog, hvor overfaldet fandt sted. Og de mener, der er god mulighed for at finde frem til de to gerningsmænd, blandt andet fordi den ene havde en meget karakteristisk fodboldtrøje på.

- Vi ser fortrøstningsfuldt på det, siger Martin Bjerregaard.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.