Festival i fortiden

Festivaltiden er over os, og netop i dag startede en helt speciel festival i Asnæs. Temaet er middelaldermusik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag var traditionelle festivalnavne som Big Fat Snake og TV2 skiftet ud med navne som Götterfunken og Virelai. Henover weekenden afholdes der nemlig middelalderfestival i Ulvsborgs Historiske Værksted i Asnæs.

- Vi er de eneste i hele Nordeuropa, som afholder denne her form for festival. Her har vi fokus på middelaldermusikken, siger Jakob Lamberth, som er leder og arrangør af festivalen.

Han håber på, at festivallen vil trække op mod 1000 besøgende henover weekenden.

Kunsten at elske

Det er fjerde år i træk, at middelalderfestivalen, kaldet Ars Amandi, bliver afholdt. Festivalens navn betyder kunsten at elske. Og netop kærlighed til middelalderlige toner er en stor del af konceptet.

- Vi vil gerne opnå, at folk kommer til at elske musikken ligeså højt, som vi gør. De skal ud for at opleve den, og de skal tage den med hjem i deres hjerter, siger Jakob Lamberth.

En af dem, der får alvor føler for middelaldermusikken er Nanna Barslev. Hun er forsanger i middelalderbandet Gny, som optræder på festivalen for andet år i træk.

- Det er den her grufuldhed, der er omkring de her tekster, der virker for mig. Godt nok er de overdrevne, men de er stadig spækket med følelser, og de følelser er eviggyldige temaer, siger hun.

Der deltager både tyske og danske middelalderbands i årets festival, som strækker sig fra fredag og frem til søndag eftermiddag.