¨

Fejl i førtidspensionen

Foto: TV ØST

Odsherred kommune erkender nu at have begået fejl i sagen om en spastisk lammet ung mand. Sam Munk Olsen burde have fået tilkendt førtidspension fra han fyldte 18 år. Men her, mere end et halvt år efter, har han stadig ikke fået nogen penge.

Sam Munk Olsen er spastisk lammet. I juli 2010 blev han 18 år, og dermed burde han få førtidspension. Men her, mere end et halvt år efter, er der stadig ikke kommet penge ind på kontoen

- Jeg er målløs over, at min pension ikke er gået igennem, siger Sam Munk Olsen.

At han skal have førtidspension burde ellers være en ren formel sag. For Sam Munk Olsen er spastisk lammet og skal have hjælp til stort set alt.
Men sagen er stadig ikke færdigbehandlet, og han har derfor ikke fået så meget som en krone siden i sommers.
Sams mor, Marianne Berger Christensen, har derfor været nødt til at betale flere af Sams regninger blandt andet for hans telefon. Men hendes økonomi er i forvejen stram, og derfor har hun bedt ham om kun at ringe, hvis det er vigtigt.

- Det gør ondt at skulle sige sådan til sin søn. Men jeg har ikke anden mulighed. Det er hårdt, siger Marianne Berger Christensen.

Odsherred Kommune erkender fejl

Tre måneder før Sam Munk Olsen fyldte 18 år gjorde hans gamle sagsbehandler voksenafdelingen i Odsherred Kommune opmærksom på, at han skulle have førtidspension. Men pensionen har Sam altså ikke set noget til endnu.

- Det er os, der har lavet en fejl. Der har været et svigt i kommunikationen her på kommunen, og det beklager jeg, siger Thomas Adelskov (soc.dem), der er borgmester i Odsherred.

Først nu, mere end et halvt år efter Sams 18 års fødselsdag, har kommunen papirerne klar, så sagen kan blive behandlet af Holbæk Kommune, hvor Sam i mellemtiden er flyttet til.

Men sagen får konsekvenser.

- Vi har sat tiltag i gang, for at undgå, at en sådan situation opstår igen. Men det hjælper selvfølgelig ikke Sam og jeg kan kun beklage den fejl, vi har begået, siger borgmester Thomas Adelskov.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App