Familie kæmper for tvangsindlagt mand

Familie og venner til en psykiatrisk patient på Sikringen i Nykøbing Sjælland, demonstrerede fredag deres mistro til behandlingssystemet. Det skete inden retten skulle tage stilling til den psykisk syge mands fremtid

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagens demonstration blev afholdt til støtte for den niogtyveårige Abdulle Ahmed. Han skal ud i friheden, mener hans venner og familie. Ifølge dem, er der kun eet ord der beskriver  Sikringen:

- Umenneskeligt, siger Mohammed Ahmed, bror til patienten, Abdulle Ahmed.

Abdulle Ahmed blev for ni år siden anbragt på Sikringen efter flere voldsepisoder mod plejepersonale på andre institutioner. Sådan noget udløser et "farlighedsdekret". Det betyder indespærring, indtil læger og advokater bestemmer sig for det modsatte:

- Men Abdulle er jo ikke farlig, han har aldrig været farlig, siger broderen

Med taktfaste råb vandrede demonstranterne gennem det store grønne, -tidligere  sygehusområde. Ved Sikringen, var der i dagens anledning afspærret, og et massivt Politiopbud.

Mens demonstrationen fortsatte med råb udenfor, blev den niogtyve årige patient ført for dommeren, siddende fastspændt i en kørestol og vogtet tæt af fire plejere.

Benedikte Volfing der er ledende overlæge på Sikringen, fastholdt sin beslutning om at beholde Abdulle Ahmed i behandling

En mindre sikker institution vil ikke kunne magte opgaven:

-Efter min vurdering er, at det ikke er forsvarligt, siger Benedikte Volfing.

Men forsvareren holder fast i SIN påstand:

-Farlighedsdekretet skal ophæves, fordi der ikke er tilstrækkelig dokumentation for, at Abdulle Ahmed er vedvarende farlig, siger Advokat Niels Anker Rasmussen.