¨

Falsk betjent fik fingrene i NemID – optog kviklån på flere tusinde kroner

Den falske betjent fik adgang til den 30-åriges NemID. Foto: TV ØST

En 30-årig mand blev mandag narret af en falsk betjent, som optog et kviklån i mandens navn.

Mandag morgen modtog en 30-årig mand fra Hørve på Nordvestsjælland et opkald fra en mand, der udgav sig for at være fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet.

”Betjenten” fortalte den 30-årige, at han var blevet hacket, og at det derfor var vigtigt, at politiet fik adgang til mandens NemID og koder.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

- Den falske ”politimand” virkede meget overbevisende og troværdig, så den 30-årige sendte derfor oplysningerne på mail til den falske betjent, oplyser politiet.

Advarer mod at dele oplysninger

Men det skulle han ikke have gjort. Senere samme dag blev der optaget et kviklån på 12.000 kroner i den 30-åriges navn.

Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at finde frem til gerningsmanden. Samtidig opfordrer de borgerne til aldrig at give personfølsomme oplysninger videre over telefon eller mail til personer, der udgiver sig for at være fra myndighederne eller banker.

- Politi og andre myndigheder ville aldrig bede om at få oplysninger om koder og nøglekort. Hav altid en sund skepsis til opfordrede henvendelser med hjælp til at løse diverse it-problemer eller tilbud om andre serviceydelser, som du ikke selv har bedt om, skriver politiet i døgnrapporten.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en myndighedsperson er den, han eller hun udgiver sig for at være, så kontakt den givne myndighed.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App