Færre færger skal sejle fra Odden

For at redde økonomien bliver sejlruten mellem Ebeltoft og Odden kun udbudt i sommersæsonen. Det sker især pga. konkurrence fra Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mols-Linien vil fremover kun fokusere på én færgerute, nemlig den mellem Aarhus og Odden.

Derfor bliver ruten mellem Ebeltoft og Odden nu kun udbudt i sommermånederne, siger rederidirektør Søren Jespersen til Børsen.

- Vi må se i øjnene, at Ebeltoft er en sæsondestination, hvor det kommercielle potentiale hovedsageligt ligger i at forbinde Sjælland med sommerhusområderne på Mols.

Folk tager broen

Rederiet har tabt mere end 200 millioner kroner i løbet af de seneste tre regnskabsår i kampen mod konkurrenten Storebæltsbroen.

Søren Jespersen forklarer til avisen, at erhvervstrafikken har været i tilbagegang gennem det seneste årti, og vintersæsonen 2013/2014 er anden sæson, hvor Mols-Linien helt indstiller ruten til Ebeltoft over en periode.

Det ser ikke ud til at ændre sig, medmindre "trafikudviklingen fra de seneste år pludselig bliver brudt og af ukendte grunde begynder at bevæge sig i en ny og positiv retning", lyder det fra rederidirektøren.

Han understreger dog over for Børsen, at ruten mellem Sjælland og Mols giver overskud i sommersæsonen.

Frygter at rute lukker permanent

På Mols er man bekymret over udmeldingen om at indstille sejlruten om vinteren, og borgmesteren i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), frygter, at det vil føre til, at ruten på sigt helt lukker.

- Vi er ekstremt bekymrede over udviklingen. Det er uacceptabelt, at færgeruten skal ligge helt stille i vinterhalvåret. Erhvervslivet her i regionen kan jo ikke bruge til noget, at færgen ikke sejler om vinteren, siger han til Børsen.

Derfor håber borgmesteren på, at kunne finde en løsning, der vil sikre sejlrutens overlevelse hele året rundt.

 /ritzau/