Et stigende antal ældre slår sig ned i sommerhuset

Nye regler gør det nemmere for ældre at bosætte sig permanent i deres sommerhuse. Det giver blandt andet luft i økonomien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For ægteparret Kjeld og Gurli Rønnekilde var der ingen tvivl, da de for syv år siden skiftede deres adresse i Svinninge ud med sommerhuset i Højby i Odsherred.

Det har både givet luft i økonomien og så er omgivelserne en kæmpe gevinst, fortæller parret til BT søndag.

- Odsherred har altid betydet meget for os. Naturen er alfa og omega, og så er der vores vennekreds. Inden for en radius af 500 meter er vi omkring 20 mennesker, der alle sammen kender hinanden, siger Gurli Rønnekilde til avisen.

Det er et stigende antal af ældre, der er begyndt at slå sig permanent ned i sommerhuset. Det viser tal fra Danmarks Statistik, hvor knap 25.000 danskere over 60 år nu har fået fast bopæl i deres fritidsbolig.

Det kan blandt andet tilskrives den nye planlov, som gør det nemmere for pensionisterne at rykke deres hjem fast til sommerresidensen.

Ifølge Ældre Sagen oplever de en stor interesse blandt deres medlemmer for at rykke fast til sommerhusområderne.

- Jeg har snakket med flere mennesker, som er kisteglade for denne lovændring, fordi de igennem mange år har drømt om at bo i sommerhuset hele året, siger Margrethe Kähler, der er chefkonsulent i Ældre Sagen til BT.

Ifølge Bolius - Boligejernes Videncenter - kan et sommerhus blive godkendt til helårsbeboelse, hvis du har ejet det minimum et år og hvis du eksempelvis er folkepensionist, førtidspensionist og så videre.  


Nyhedsoverblik