Enigt udvalg giver bolden videre til byrådet - vil give pasnings-penge retur til forældre

Politikere i Odsherred Kommune er klar til at refundere betalingen til daginstitution og SFO, hvis forældre har holdt sine børn hjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan være tusindvis af kroner på vej til forældre i Odsherred Kommune. 

Politikerne i Børne- og Uddannelsesudvalget er nemlig parate til at refundere betalingen til daginstitution og SFO, hvis børnene er blevet holdt hjemme. Det besluttede udvalget at indstille til byrådet på et ekstraordinært møde tirsdag aften.

- Det er et enigt udvalg, der står bag, fastslår Søren With (S), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Tilbuddet om at betale forældrebetalingen tilbage gælder i perioden fra 4. januar til 12. februar. Det er den periode, hvor regeringen har opfordret forældre til at holde deres børn hjemme, hvis de kan. Forældrene kan få tilbagebetaling for hver hele uge, de har holdt børnene hjemme.

- Det er min holdning, at vi som kommune ikke skal tage penge for en service, vi ikke har leveret. SFO har jo været lukket på nær nødpasning, samtidig opfordrede regeringen jo forældre med børn i daginstitutioner til at holde dem hjemme, forklarer Søren With (S).

Regning kan løbe op i 2,4 millioner kroner

Forvaltningen har skønnet, at den samlede regning for tilbagebetalingen kan løbe op i 2,4 millioner kroner.

- Det er i værste fald. Men beløbet bliver formentlig en del mindre, der er mange forældre, som har brugt den kommunale pasning i perioden. Det har jeg selv konstateret, når jeg har besøgt institutionerne, oplyser Søren With.

Søren With understreger, at det er op til hele byrådet at træffe den endelige beslutning om tilbagebetalingen.

- Vi kan ikke få covid-refusion fra staten, pengene skal findes i kassen. Det betyder en genåbning af budgettet, derfor skal alle partier høres, og hver enkelt liste har vetoret. Hvis alle nikker ja, håber jeg, at byrådet har sagen på dagsordenen her i slutningen af februar, oplyser han.

Hvis også byrådet som ventet siger ja, skal forældrene søge om tilbagebetaling via deres daginstitution eller SFO. Pengene kommer retur i form af nedsat forældrebetaling til pasningstilbuddene i april og maj. Det fremgår af dagsordenen.