¨

Endnu et teaterstykke om ’pigen med bomberne’

Foto: TV ØST

Et teaterstykke om Kundby-pigen har fået en voldsom medfart. Men nu har endnu et teaterstykke om pigen premiere.

Et omdiskuteret teaterstykke får premiere i aften på teatret Fair Play i Holbæk.

Stykket hedder ’den første dråbe blod’ og handler om Kundbypigen, der blev idømt otte års fængsel i forsøg på terror.

Men allerede onsdag aften var der premiere på en anden forestilling ”Pigen med bomberne” på Mungo Park, der er et teater i Allerød. Det skriver Nordvestnyt.

Den nye forestilling er inspireret af sagen om Kundby-pigen, der som 17-årig blev dømt skyldig i forsøg på terror mod den jødiske Carolineskole i København samt Sydskolen i Fårevejle, hvor hun selv har været elev.

Handler om at forstå det uforståelige

Forestillingen på Mungo Park i Allerød er instrueret af den Reumert-vindende instruktør Tue Biering, der blandt andet er kendt som provoinstruktøren, fordi han har købt prostituerede og hentet flygtningebåde hjem med det formål at få folk til at tænke over tilværelsen.

- Det handler om noget, der optager mig selv meget. Dilemmaet mellem at være et rummeligt og empatisk menneske og tro på noget godt i alle. Og så samtidig blive udfordret af mennesker, som gør noget stort og uforklarligt, som jeg ikke forstår, siger han til Nordvestnyt.

Forestillingen handler dog ikke kun om Kundby-pigen. Derfor har hun heller ikke en stemme i stykket. De tre medvirkende skuespillere er tre mennesker, der prøver at forstå det uforståelige.

Forestillingen kan opleves på Mungo Park frem til den 12. oktober.

TV2 ØST var med til generalprøven på stykket Den sidste dråbe blod på teatret Fair Play i Holbæk. Du kan se scener fra stykket her:

01:03 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App