Elgiganten sælger forbudte køkkenkværne

Hverken Næstved, Lolland eller Odsherred Kommune tillader brug af køkkenkværne. Alligevel sælger elektronikkæden Elgiganten husholdningsapparatet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets største elektronikkæde, Elgiganten, har siden årsskiftet solgt elektriske køkkenkværne til danskerne. Og det er vel vidende, at langt de fleste kommuner i landet ikke tillader brugen af dem.

Det skriver DR P4 Sjælland.

Det gælder blandt andet i Lolland, Odsherred og Næstved kommuner, hvor man i stedet satser på at indsamle det våde husholdningsaffald til brug for biogas. Samtidig er kommunerne usikre på, om kloaksystemet kan klare de massive mængder biologisk affaldsgrød.

- Vi mener ikke, at det hører til i kloakken, da det kan give tilstopninger. Derudover er renseanlæggene heller ikke beregnet til, at de skal rense vandet for køkkenaffald, siger Hanne Jønsson, der er fagkoordinator i Lolland Kommune, til DR P4 Sjælland.

Elgiganten beklager fejlen

Flemming Rasmussen, der er ansvarlig for Elgigantens køkkenafdeling, er godt klar over, at mange kommuner er imod køkkenkværnene. Han beklager derfor, at kæden ikke i de første tilbudsaviser har gjort opmærksom på, at forbrugerne skal ansøge deres kommune, hvis de vil installere en køkkenkværn.

- Det gør vi fremover. Vi tager selvfølgelig også maskinerne tilbage, hvis forbrugerne kommer hjem og opdager, at deres kommune ikke tillader, at man installerer en køkkenkværn, fastslår Flemming Rasmussen over for radiostationen.

Køkkenkværnene, som blandt andet er kendt fra USA, installeres under køkkenvasken i forbindelse med afløbet. Her moser de alt fra bananskræller til kyllingeskrog, som så sendes videre ud i kloakken som en tynd grød.