Elever skal komme med hal ideer

Oven på den voldsomme brand i Højby-Hallen i december sidste år bliver eleverne på den lokale skole nu inddraget i processen med, hvad en ny skal indeholde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne på Højby Skole i Odsherred skal til at lægge de krative hjerner i blød. De skal nemlig igenemme en 3 dage lang innovationsproces i marts, hvor de skal komme med ideer og visioner til, hvad den nye hal i området skal indeholde.

10. december sidste år brød hallen i brand. Nogen havde sat ild til den, og den stod ikke til at redde. Nu skal befolkningen i lokalområdet så hjælpe med ideer til, hvordan en ny hal skal være, skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse. 

- Vi ønsker i størst muligt omfang at inddrage alle brugere og interessenter omkring hallen i Højby, så vi får alle de kreative ideer og forslag på bordet og sikrer, at alle bliver hørt. Derfor har vi besluttet at holde de 2 inspirations- og innovationsforløb, siger formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget, Michael Kjeldgaard med henvisning til, at der i april bliveren innovationsdag for foreninger og brugere af hallen. 

Film og visioner

Højby Skoles 3 innovationsdage bliver 26., 27. og 28. Dagene omfatter 2 gange 2 timers fælles oplæg og fremlæggelse for hele skolen og en hel dag for en gruppe elever på tværs af alder, hvor de skal arbejde med at udtrykke deres visioner og ideer kreativt. Der produceres dels film og dels kreative udtryk for elevernes visioner for en ny hal. Resultatet præsenteres for de voksne foreningsfolk på deres temadag.

Fredag den 4. april er det så foreningernes og brugernes tur. På Hotel Højby Sø vil der være forskellige inspirationsoplæg og workshop, hvor der skal arbejdes med visioner for Højby Hallen og med ideer til indhold og funktioner mellem klokken 15 og 20.