¨

Elever lærer om Geopark Odsherred

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 9

140 elever fra Sydskolen afdeling Asnæs brugte onsdag skoledagen i det smukke vejr for at lære om Geopark Odsherred.

Alle skoleelever i Odsherred skal bruge minimum én skoledag i løbet af deres skolegang på at lære om Geopark Odsherred. Onsdag var det 140 elever fra overbygning på Sydskolen afdeling Asnæs, der var ude i det flotte forårsvejr for at blive klogere op geoparken.

Projektet hedder Geo-Kids og er et samarbejde mellem Odsherred Naturskole, Geopark Odsherrede, Odsherred Kommune og Museum Vestsjælland. Kunstnerne Martin Nybo og Henrik Bo var også en del af dagen onsdag.

Klogere på gletchere

- Eleverne bliver blandt andet sat til at finde Odsherred-ler på stranden. Det skal bruges til at lave flere hundrede masker, der hænger forskellige steder i Odsherred. Eleverne bliver også klogere på de gletchere, der har formet Nekselø og Sejrø. Det sker ved, at eleverne skubber sandet op på stranden for at efterligne gletcherne. På de gamle kystskrænter samler eleverne også ramsløg - og laver så efterfølgende ramsløgpesto, fortæller naturvejleder Keld Hauge.

Han tilføjer, at eleverne alt i alt kommer igennem syv poster i løbet af dagen, som alle er med til at gøre eleverne klogere på Geopark Odsherred.

Vores seer Conny K. Hansen fra Fårevejle opdagede eleverne i færd med at udføre de mange øvelser og tog billederne til denne artikel.

Conny K. Hansen er medlem af ØSTHOLDET. Du kan læse her, hvor du også kan blive medlem - KLIK HER

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App