El-firma: Sag om overfakturering rammer os alle

Indehaveren af Mårtensson El i Nordvestsjælland, Lars Mårtensson føler sig hængt ud af Odsherred Kommune i sag om overfakturering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mårtensson El Aps har tre forretninger i Nordvestsjælland. En af firmaets kunder er Odsherred Kommune.

- Vi laver mindre serviceopgaver for dem, som for eksempel reparation af lys, siger indenhaveren af Mårtensson El, Lars Mårtensson.

I sidste uge fik han en email fra Odsherred Kommune, hvor der stod, at man havde fundet fejl i fakturaerne fra otte ud af de 15 firmaer, som kommunen har en rammeaftale med.

quote Jeg føler, at vi også bliver hængt ud i den her sag

Lars Mårtensson, indehaver, Mårtensson El Aps, Nykøbing Sj.

En rammeaftale, som Mårtensson El også er en del af.

Følte sig hængt ud

- Det fremgik af emailen, at man havde taget nogen i at snyde, og at man nu ville opsige alle i aftalen pr. 1. december. Den måde, den email var skrevet på, gjorde, at jeg følte mig anklaget, siger Lars Mårtensson.

Der står nemlig intet i emailen om, hvilke firmaer der har overfaktureret. Det står heller ikke i pressemeddelelsen på Odsherred Kommunes hjemmeside.

Lars Mårtensson ringede derfor til kommunen, som fortalte ham, at han ikke var blandt de otte, der var anklaget for overfakturering.

- Jeg synes jo ikke, vi havde gjort noget forkert, og det fik jeg så også bekræftet, men jeg føler, at vi også bliver hængt ud i den her sag, siger Lars Mårtensson og fortsætter:

- Vi har mange kunder, som godt ved, vi er en del af rammeaftalen med kommunen, og jeg føler, vi alle 15 er mistænkeliggjort, så længe Odsherred Kommune ikke sætter navne på.

El-firma: Kommuen bør offentligge navne på de frikendte

Indehaveren af Mårtensson El mener ikke, man nødvendigvis behøver udstille de brodne kar blandt rammeaftalens partnere:

- Men jeg vil gerne have, at de melder ud, hvem der er frikendt, siger Lars Mårtensson.

quote Jeg føler, vi alle 15 er mistænkeliggjort, så længe Odsherred Kommune ikke sætter navne på.

Lars Mårtensson, indehaver, Mårtensson El Aps

Han forstår desuden slet ikke de otte, der har overfaktureret Odsherred Kommune.

- Det er fjollet, for selvfølgelig ville det blive opdaget. Det er anden rammeaftale, vi er med i, og sidste gang var der også en stikprøve, hvor vi blev bedt om at aflevere dokumentation for det, vi havde faktureret, siger el-installatøren til TV ØST.

Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (A) forstår godt Lars Mårtenssons frustration, men vil ikke love, at firmaernes navne bliver offentliggjort.
Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (A) forstår godt Lars Mårtenssons frustration, men vil ikke love, at firmaernes navne bliver offentliggjort. Foto: Toke Grøndal

Borgmester: Jeg forstår frustrationen

På rådhuset i Højby kan borgmester Thomas Adelskov (A) godt se problemet set fra Lars Mårtenssons stol.

- Jeg kan godt forstå hans frustration, men dilemmaet er, at vi ikke er færdige med gennemgangen af fakturaerne endnu. Desuden vil sådan en offentliggørelse af de brodne kar heller ikke sige noget om, hvilken forskel i graden af fejl, der er blandt de otte firmaer, siger han til TV ØST.

quote Det er et hulens dilemma, men den juridiske rådgivning, jeg har fået, har været, at vi ikke skulle offentliggøre navnene på firmaerne

Thomas Adelskov, borgmester, Odsherred

Men kunne I ikke bare offentliggøre navnene på de firmaer, I ved, har rent mel i posen i den her sag?

- Men så vil man også kunne finde frem til, hvem de otte firmaer med fejl i fakturaerne er, siger Thomas Adelskov.

- Det er et hulens dilemma, men den juridiske rådgivning, jeg har fået, har været, at vi ikke skulle offentliggøre navnene på firmaerne.

Borgmesteren kan ikke sige, hvor stort et beløb, Odsherred Kommune er blevet snydt for i overfakturering.

Alle opgaverne til rammeaftalens partnere handler dog om opgaver til højst 150.000 kr., som f.eks. maling af en række klasselokaler eller lignende.

Hvad er en rammeaftale?