¨

Efterskoleforstander: Vi er en skole i chok

Forstander på Odsherreds Efterskole, Tom Hagedorn fortæller, at hele skolen er i chok. Foto: TV ØST

Forstander, Tom Hagedorn fra Odsherreds Efterskole har bortvist en lærer, efter det er kommet frem, at læreren angiveligt har befamlet en elev.

- Vi er en skole i chok, fortæller forstander på Odsherreds Efterskole, Tom Hagedorn.

Fredag skrev han ud på skolens facebookside, at en lærer er blevet bortvist fra skolen, fordi han angiveligt har følt en pige på numsen og taget hånden op under hendes trøje, mens hun sov.

-  Det er tid til selvransagelse. Vi er jo som en familie her. Lærerne er her jo både om aftenen og i weekender, så man føler jo, man kender hinanden, siger forstanderen.

Ifølge TV ØST's oplysninger er der ikke sket nogen politianmeldelse i sagen. Det følgende er Tom Hagedorns udlægning af sagen. 

Læreren bekræftede episoden

Han fortæller, at det var pigen selv, der kom og fortalte om episoden.

- Efterfølgende har jeg haft læreren inde til en samtale, hvor han bekræftede, at det var det, der var sket, siger Tom Hagedorn til TV ØST.

Den pågældende lærer har været lærer på skolen i flere år.

- Han er populær og har altid haft en kammeratlig omgang med eleverne, siger han og fortsætter:

- Han var nogle gange for kammeratlig overfor eleverne. 

Tom Hagedorn fortæller, at han gennem årene ind imellem har fået henvendelser fra elever og kolleger, der syntes, den pågældende lærer gik for langt overfor nogle af pigerne på skolen:

- Nogle piger syntes, han overskred deres intimsfære ved at stille sig for tæt på dem, og nogle lærere har også fortalt, at de syntes, han gav for lange knus til nogle af eleverne og gik for langt, når han strøg hånden op og ned af deres rygge, når de kom tilbage fra weekend.

Ifølge forstanderen reagerede han hver gang og tog læreren ind til en samtale, og fortalte ham, at han opførte sig for kammeratligt overfor dem.

- Men derfra og så til, at han har taget hånden op under trøjen på en elev, det havde jeg ikke set komme, siger han.

Flere episoder

Kommer der flere historier frem, efter det her, tror du?

- Ja, det tror jeg, siger Tom Hagedorn.

Han fortæller, at efter hændelsen i sidste uge, har han opfordret eleverne til at komme frem med andre eksempler, hvis de har oplevet noget, de syntes var for grænseoverskridende.

- Og der er kommet nogle ting frem. Jeg synes, der er nogle eksempler, der er alvorlige - ikke så slemt, som episoden i torsdags, men episoder, der minder om det, fortæller han.

Fredag blev både lærere og forældre til eleverne på skolen orienteret om sagen, og Tom Hagedorn har taget kontakt til en strafferetsekspert, som han vil kontakte igen mandag for at afgøre, hvorvidt læreren skal politianmeldes og for hvor meget.

Sagen sætter mange tanker i gang

Tror du ikke, der sidder nogle forældre og tænker: hvorfor har han ikke bare fået politianmeldt den lærer med det samme?

- Jo. Men jeg er ene mand på broen her. Jeg har aldrig stået i det her før, og ved ikke, hvordan man griber det an. I første omgang var det vigtigt for mig at få taget hånd om elever, lærere og forældre og få bortvist læreren, siger Tom Hagedorn til TV ØST.

Den chokerede forstander fortæller, at sagen har sat mange tanker i gang om, hvorvidt han skulle have handlet på hans opførsel tidligere:

- Jeg tænker jo på, om der er sket andre ting gennem årene, og om jeg ikke har set det, fordi jeg har kendt ham længe. Den her sag går ind og rører ved alt, hvad jeg står for som forstander, men jeg kan garantere, at hvis jeg havde hørt, at han havde befamlet andre, så var han for længst røget ud. 

Læs hele forstanderen facebookopslag her:

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App