Efterskoleelev truet med kniv

Forstanderen på Faarevejle Fri- og Efterskole frygter for elevernes sikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag aften omkring klokken 19.30 blev en efterskoleelev opsøgt af en maskeret mand. Han truede drengen med en kniv. Overfaldet skete tæt på Faarevejle Efterskole, hvor lærerne i dag var lærerne samlet til krisemøde.

- Han truer med kniven og siger 'fuck FFE', fortæller forstander Frank Elzer.

Faarevejle Fri- og Efterskole har igennem en periode været plaget af hærværk og indbrud. I onsdags blev 26 vinduer smadret, imens eleverne lå og sov på deres værelser, og efter knivoverfaldet fredag turde Frank Elzer ikke lade eleverne blive på skolen.

- Jeg havde over 90 elever på skolen, og jeg kunne ikke garantere for deres sikkerhed. Derfor fik vi arrangeret, at de blev hentet af deres forældre, siger han.

Frank Elzer tør heller ikke længere blive boende i sin tjenestebolig på skolens område. Han er flyttet på hotel sammen med sin kone.

Politiet mistænker en mindre gruppe af unge mænd for at stå bag problemerne på efterskolen. I torsdags blev en 17-årig mand anholdt, og efter knivoverfaldet fredag arbejder politiet ud fra en teori, at episoderne hænger sammen.

- Der er noget, der tyder på, at det har en sammehæng. Derfor tager vi det meget alvorligt, siger vicepolitiinspektør John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Forstander Frank Elzer er ikke imponeret over politiet og kommunens indsats i sagen indtil nu.

- Jeg er flintrende arrig. Jeg er arrig på de unge mennesker, der kan finde på at opføre sig sådan her. Og så er jeg flintrende arrig på politiet og kommunen, fordi de ikke har gjort ret meget, siger han.

- Vi har haft politi i området flere nætter uden held, men vi kan ikke være alle steder, og det her overfald er en uafhængig hændelse, som vi ikke på nogen måder kunne have forudset, lyder det fra vicepolitiinspektør John Jensen.

Faarevejle Fri- og Efterskole overvejer nu, hvornår eleverne kan komme tilbage og afslutte skoleåret på en god måde.