Efterskoleåret skal forberede elever på ungdomsuddannelser

Året på efterskole skal bruges til at forberede eleverne til en ungdomsuddannelse. Det drømmer de i hvert fald om på Odsherred Efterskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal være meget mere end matematik, fysik og dansk på skemaet i Fårevejle.

På Odsherred Efterskole skal eleverne prøve, hvordan det er at gå på en ungdomsuddannelse, før de starter.

Lige nu arbejder efterskolen på, at de elever, som har gennemført businesslinien i 2018 kan springe første halvår over, hvis de søger ind på fagskolernes EUX uddannelser.

- Det er oplagt at kombinere efterskoleåret med at træde de første skridt ind i ens ungdomsuddannelse. Det har man ikke kunnet før – og det er spild af penge og tid. Vi skal få de to sammen, siger Tom Hagedorn, der er forstander på Odsherred Efterskole.

Samarbejde med afrikanske virksomheder

Fra 2017 vil skolen samarbejde med afrikanske opstartsvirksomheder. Sidste år blev de første elever sendt til Afrika på en studietur.

Skolens nuværende årgang skal også besøge projekter drevet af Folkekirkens Nødhjælp i Afrika, men det store kontinent rummer andet end flygtninge og fattigdom.

- Mulighedernes kontinent er Afrika – ikke kun fordi der er nogen, der skal hjælpes her og nu. Det handler også om, at man i Afrika har enestående muligheder for at bygge virksomheder og for at skabe vækst. En vækst, der er i balance med bæredygtighed og trivsel og med demokratisk dannelse, siger forstanderen.

Om det bliver til noget er op til politikerne. Ifølge forstanderen, så er der bred enighed, og planen skal bare udarbejdes.