Efterskole plaget af hærværk

Både elever og lærere er utrygge efter længere tids chikanerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sten, der bliver kastet igennem ruderne, kanonslag, der bliver smidt når det er mørkt og biler, der med hvinende dæk kører rundt i området.

Forstander Morten Møller er godt træt af en gruppe ukendte hærværksmænd, der igen og igen opsøger Faarevejle Fri- og Efterskole i Faarevejle.

Det er udefrakommende unge, der i ly af mørket opsøger efterskolen. Men hvem de er, ved hverken skolen eller landbetjenten.

- Jeg tror nu ikke, at det er de lokale unge, siger landbetjent Henrik Frost, Asnæs, i dag til TV2 Øst. Hvis det havde været lokale, ville jeg have kendt dem, men de signallementer, jeg får, både af personer og biler, passer ikke til nogen af dem, jeg plejer at have kontakt med.  

Ifølge forstander Morten Møller betyder chikanerierne, at både elever og lærere er utrygge. 

- Vi ved ikke, hvem vi er oppe imod. Og det gør det meget ubehageligt. Eleverne bliver bange, når de smider sten ind gennem ruderne, eller når de smider kanonslag. Og det er jo heller ikke rart for lærerne.

- Det er klart, at man tænker over det, når man bliver udsat for sådan noget, siger elev Lisa Rostgaard. Man bliver da nervøs. Det er jo ikke rart, at man skal ligge i sengen og tænke, er det nu mig, der får en sten eller et kanonslag ind i sengen. Det er selvfølgelig værst, lige når man har oplevet at der er blevet smidt et kanonslag, så hele sengen ryster, siger hun. 
  
Skolen overvejer i øjeblikket om de skal hyre et privat vagtværn. Det er meget drastisk, ja, og det er fuldstændig urimeligt, at vi skal bruge ressourcer på det, men det handler om at skabe tryghed, siger Morten Møller til TV2 Øst.

Ifølge landbetjent Henrik Frost er chikanerier af efterskolen langt fra et særsyn.

- Jeg hører fra mine kollegaer, at det desværre er blevet en trend, siger han.