Dusørjæger kan selv være tyven

En 20-årig mand er sigtet for at stjæle bronzefiguren Bokseren, som han ellers forsøgte at få en findeløn for 25.000 kroner for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vakte åbenbart politiets mistanke, da en 20-årig mand i begyndelsen af marts henvendte sig til politiet for at fortælle, at han havde fundet bronzefiguren Bokseren i Annebergskoven ved Nykøbing Sjælland.

Læs også: 25.000 kroner til den der finder bokseren

Statuen, der er 115 centimeter høj og vejer 65 kilo, blev stjålet fra Hempels Glasmuseum 28. februar. Selv om den ifølge museets leder Akrin Dalskov kun er 3000 kroner værd, udlovede stedet få dage senere en dusør på 25.000 kroner til den, der kunne føre politiet på sporet af figuren. 

Læs også: Bokser fundet i skoven

Et indslag på TV2 ØST om dusøren fik den 20-årige mand til at reagere og kontakte politiet med sin viden om, hvor statuen befandt sig, men nu er han altså ifølge sn.dk selv sigtet for at stå bag tyveriet, fordi der ifølge Søren Højsgaard, der er leder af lokalpolitiet i Nykøbing Sjælland, er så meget, der peger i retning af, at den 20-årige enten står bag tyveriet, hæleri eller ulovlig omgang med hittegods.