Før dronningebesøg: Odsherred politianmelder maske-hærværk

De særlige lermasker i Veddinge, der skulle være fremvist for dronningen, er blevet udsat for hærværk. Odsherred Kommune har politianmeldt hærværket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et trist syn, der mødte naturvejleder Jakob Walløe Hansen fra Geopark Odsherred, da han igen måtte finde 20-30 ødelagte lermasker på shelterpladsen på Veddingevej mellem Høve og Fårevejle.

Maskerne, der skal vises frem for dronningen på hendes besøg til september, er blevet smadret af hærværksmænd. Derfor har Odsherred Kommune nu valgt at politianmelde hærværket.

- Vi synes, det er et groft et hærværk, og vi har valgt at politianmelde det, så vi forhåbentlig kan finde dem, som har gjort det. Det er synd for de børn, som har lagt tid, kræfter og kreativitet i at lave en lermaske i projekt Geokids, udtaler 1. viceborgmester, Steen Egede Jensen (O), i en pressemeddelelse.

Ikke første gang

Det er elever fra Nord- og Sydskolen i Odsherred, der har lavet de omkring 1200-1300 lermasker under det kommunale projekt med navnet Geokids. Eleverne har selv været med til at grave leret ud og formet leret til masker.

- Sidste sommer blev maskeudstillingen udsat for tilsvarende hærværk, og det er meget trist for de børn, som har lagt en masse tid i at lave dem, siger Jakob Walløe Hansen, naturvejleder i Geopark Odsherred.

Lad stumperne ligge

Jakob Walløe Hansen opfordrer folk til at lade både lerstumper og jernpæle være, så man kan få et overblik over hvilke elevers masker, der er blevet ødelagt.

- Vi vil forsøge, at få et overblik over, hvor mange masker det drejer sig om og finde frem til de elever, hvis masker er blevet ødelagt. Det puslespil bliver lettere, hvis alle stumperne er det rigtige sted, siger Jakob Walløe Hansen.

Naturvejlederen hører desuden gerne fra folk, som kan have set hærværkspersoner på shelterpladsen i Veddinge.