¨

Dragsholm Slot slap nådigt fra flammerne

Foto: TV ØST

Dagen derpå hos Dragsholm Slot skal skaderne efter torsdagens brand gøres op. Ifølge direktøren for slottet er intet uerstatteligt gået tabt i flammerne.

I Hørve på det nordvestlige Sjælland på Dragsholm Slot gør de i dag skaderne op efter branden, der raserede torsdag.

Indenfor på slottet ligner det ikke sig selv, men der er dagen derpå plads til forsigtig optimisme.

-  Det kunne have gået meget værre, altså det kunne det, siger direktør på slottet, Mads Bøttger.

Det så heller ikke for godt ud, da både gæster og personale måtte evakueres fra slottet torsdag eftermiddag. Branden begyndte i køkkenet i den sydlige fløj i en frituregryde og spredte sig gennem ventilationssystemet til 2. salen oven over køkkenet. Det tog al disponibelt mandskab flere timer at slukke branden og to personer blev indlagt til observation til røgforgiftning, men slap uden skader.

-  Først og fremmest er jeg taknemmelig for, at ingen kom til skade og så er jeg taknemmelig for at vi trods alt står på slottet og ikke filmer en ruin. Udefra er slottet stadig fint og der er ikke sket noget, vi ikke kan genskabe, siger Mads Bøttger.

Brandskaderne som formentlig løber op i millionklassen tæller blandt andet slottets vareelevator, betydelige røg – og vandskader på Riddersalen og en udbrændt stue samt køkken. Foreløbigt har Dragsholm Slot måtte aflyse samtlige selskaber og arrangementer i weekenden, men direktøren krydser fingre for, at de kan genåbne slottet igen om få uger.

-  Jeg tror, vi er i gang igen om et par uger, men nu er jeg også en ukuelig optimist, siger han.

Men kun få dage til december kunne der dårligt være noget værre tidspunkt for en brand på slottet, som lever af gæster og selskaber, fortæller direktøren.

-  Det er klart, det er et uheldigt tidspunkt for jul på slottet er jo nærmest en institution for mange mennesker, men jeg håber, vi kommer hurtigt i gang igen, siger han. 

 

02:25 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App