Dragsholm Slot blandt landets ti bedste

I den nye udgave af Den Danske Spiseguide befinder Dragsholm Slot sig blandt de ti bedste restauranter i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er fornemt selskab, som restauranten på Dragsholm Slot befinder sig blandt i 2016-udgaven af Den Danske Spiseguide.

I den øverste klassificering i guiden - den såkaldte EEE-klasse (European Exclusive Elite), optræder nemlig de prominente restauranter Noma, Geranium og AOC. Men på listen er altså også Dragsholm Slot i Odsherred.

- Det er vi utrolig glade og taknemlige for. Det er altid dejligt at få ros. Og det er dejligt at blive bekræftet i, at vi hører med i den gastronomiske superliga, siger Mads Bøttger, direktør for Dragsholm Slot.

Svarer til tre Michelin-stjerner

De ti restauranter er ikke rangordnet, men er alle udvalgt via strenge kriterier.

- Klassificeringen foregår ud fra samme standarder, som der bliver brugt, når der uddeles tre Michelin-stjerner. Men Michelin-guiden er lidt for nærige med uddelingen i Danmark, så der har vi bredt det meget finmaskede net noget mere ud, siger Bent Christensen, der er redaktør for Den Danske Spiseguide.

De lokale råvarer har spillet ind

Det er ikke første år, at Dragsholm Slot optræder på listen. Men ifølge redaktøren af guiden er det lidt af en præstation at holde sig i toppen. Og grunden til, at Dragsholm Slot befinder sig i det øverste lag, er blandt andet deres lokale forankring.

- Jeg tror, det er fordi, vi har modet til at bruge lokale råvarer, og at vi også fortæller områdets historie på tallerkenerne, og at vi eksperimenterer, siger Mads Bøttger, direktør for Dragsholm Slot.

- Det er den måde, hvorpå de håndterer de lokale råvarer. De sætter en stor ære i, at de er vokset, groet, plukket og eventuelt syltet på stedet. Det er yderst sjældent, at de bruger råvarer der kommer andre steder fra. Og de har en fantastiske styrke i forstå at anvende dem, siger Bent Christensen.

Men det er ikke kun det, der bliver servereret på tallerkenerne, der har fået guiden til at vælge de ti bedste.

- Det drejer sig ikke kun om selve maden. Den er selvfølgelig en vigtig del, men også alt fra betjeningen, over vinrådgivningen til hvordan man får regningen tæller med. Det er derfor, vi kalder det en liste over de ti bedste restaurant-oplevelser, forklarer Bent Christensen.


Nyhedsoverblik