Dragsholm-kok er med i ministers nationalretkampagne

Fødevareministeren skyder torsdag gang i en kampagne, hvor danskerne skal give deres bud på en nationalret. Dragsholm-kok er udvalgt til at deltage i projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad er danskernes yndlingsspise? Er det frikadeller, fiskefilet, flæskesteg – eller måske noget helt andet? Fødevareminister Dan Jørgensen inviterer nu danskerne til at kåre Danmarks nationalret. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Danskerne skal den næste tid komme med deres bud på en nationalret, og så skal et kokkepanel bestående af 8 kokke fra hele landet fortolke 3 af retterne, hvorefter danskerne til sidst skal finde en vinder. En af de 8 deltagende kokke er Claus Henriksen fra Dragsholm Slot.

Skal bruge lokale råvarer

Alle 8 kokke er lokalt forankret i regionerne og kan bruge lokalt producerede råvarer i de retter, de skal fortolke, og retterne skal være kendte og appellere til danskerne.

De 3 retter vil blive præsenteret for borgerne i regionen, som derefter kan stemme på deres favorit på www.danskernesmad.dk. Regionernes vinderret vil indgå i finalen om at blive Danmarks nationalret.

Håber danskerne snakker mad

De 8 finaleretter indgår så i en national afstemning, som alle kan deltage i, og Danmarks nationalret vil blive kåret 20. november 2014.

- Jeg håber, at afstemningen om Danmarks nationalret vil få danskerne til at diskutere dansk madkultur med kollegaerne i kantinerne og med familie og venner rundt om køkkenbordet derhjemme. I Danmark har vi måske verdens bedste råvarer. Historisk set har vi også en stolt madtradition. Den, tror jeg, vi kan genopdage og videreudvikle. Og en diskussion af vores favoritretter vil helt sikkert hjælpe os på vej, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Danskerne kan fra i dag dele billeder af deres bud på Danmarks nationalret via Instagram og Facebook til inspiration og debat. Det kan de gøre ved at bruge #nationalret.

Du kan læse mere om kampagnen på:

De 8 kokke:

  • Nordjylland: Morten Nielsen, ejer af Mortens kro
  • Midt- og Vestjylland: Rikke Brockstedt, Restaurant Caroline Amalie
  • Østjylland: Michael Larsen, madkonsulent
  • Sønderjylland: Ninna Bundgaard Christensen, Comwell
  • Fyn: Jeff Scott Foster, Restaurant 5
  • Vestsjælland, Lolland-Falster og Møn: Claus Henriksen, Dragsholm slot
  • København og Nordsjælland: Rasmus Bredahl, madkonsulent
  • Bornholm: Mikkel Marschall, arrangør af Sol over Gudhjem