Drabssag fra Asnæs lukkede Holbækmotorvejen

Det var weekendens drabssag i Asnæs, der var årsagen til, at politiet onsdag lukkede Holbækmotorvejen i 5 timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Årsagen til, at Midt- og Vestsjælland i går onsdag afspærrede Holbækmotorvejen i østlig retning ved afkørsel 15 Gevninge i nogle timer, skyldtes efterforskning og eftersøgning omkring sagen vedrørende drabet fra Asnæs i lørdags. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

En 33-årig mand blev dræbt af knivstik på Café Germo, og indtil videre er 2 mænd varetægtsfængslet i sagen - den ene sigtet for at have dræbt den 33-årige.

Fandt ikke kniven

Et stort antal hundepatruljer var onsdag sendt ud på motorvejen for at assistere efterforskerne med at finde effekter samt den kniv, som efter politiets oplysninger skulle være anvendt i forbindelse med drabet og sidenhen kastet ud af en bil i fart på motorvejen. Mange kilometer motorvejsbane og rabat blevet gennemsøgt, men det lykkedes desværre ikke at finde kniven. Eftersøgning efter kniven fortsætter i andre områder og andre steder.

Omkring kniven, som eftersøges til sagen, oplyser politiet, at det drejer sig om en kniv/dolk med en bladlængde på cirka 9-10 centimeter, sort/ mørkt blad, ingen parerplade, sort håndtag viklet ind i sort flettet snøre på kryds og tværs. Kniven sad i en sort skede, som var udført i plastik.

Kniven er købt i en knivforretning i København. I forretningens sortiment er der fundet en model, som nogenlunde svarer til beskrivelsen, men som ikke med sikkerhed vil være identisk med den eftersøgte kniv. Modellen har navnet Obake med en klingelænge på 9,2 centimeter.