¨

Drabelige historier fra Dragsholm Slot

Historien om det smukke hvide Dragsholm slot går 800 år tilbage og byder blandt andet på historien om en indemuret ung pige.

Dragsholm slot blev bygget til bisperne i Roskilde og brugt som mødested, til jagter og større samlinger. Hvornår hvad er bygget er lidt svært at finde ud af for dateringerne passer ikke helt, men én ting er sikkert – det har været et kæmpe byggeri for tiden.

Dengang var der vand på tre af siderne, så det har været nemt at forsvare. Først da Lammefjorden blev inddæmmet i slutningen af 1800-tallet blev det landfast til alle sider.

En af de berømte historier om Dragsholm Slot er Jarlen af Bothwell. Manden der tog livet af Marie Stuarts mand og giftede sig med hende. Han blev fanget på dansk jord og spærret inde. Hør mere om hvordan det har været og hvad der skete med forbryderen.

Find også ud af om der virkelig er tre meter tykke mure på slottet og få historien om den unge kvinde, der skulle giftes adeligt, men som blev gravid med en stalddreng. Hun blev efter sigende muret inde – levende. Først engang i det tyvende århundrede opdager en håndværker skelettet.

28:03 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App