Dødsulykke skal for retten - påvirket mand ramte bil med familie under overhaling

Anklagemyndigheden betragter færdselsulykke i Asnæs fra februar, hvor en kvinde mistede livet, som grov og alvorlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En aften i februar kørte en 23-årig mandlig bilist tæt op bag en forankørende bil på landevejen Rødhøj i Asnæs.

Manden var spirituspåvirket, og ved foden af en bakketop dyttede han af bilisten, før han trak ud for at overhale.

Det gjorde han med en hastighed på mellem 80 og 100 kilometer i timen og uden at tænke på færdselssikkerheden, vejforholdene, eller om der kom modkørende biler.

Anklager: En grov og alvorlig sag

Sådan beskriver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi forløbet op til en dødsulykke, der kostede en 28-årig kvinde livet. Hun førte en modkørende bil, som den overhalende bilist kørte frontalt ind i.

I kvindens bil sad også hendes 30-årige mand og etårige barn. De har begge fået alvorlige skader som følge af ulykken og var ifølge anklagemyndigheden indlagt i 11 dage efterfølgende. 

Bilisten har siddet varetægtsfængslet siden 15. februar. Mandag skal sagen for retten i Holbæk.

Sagen kører som en tilståelsessag. Det betyder, at anklagemyndigheden forventer, at manden erkender sig skyldig, og at der alene skal tages stilling til straflængden. Derfor er der ikke udformet et anklageskrift og rejst tiltale mod manden. 

Han er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab, spirituskørsel og for at flygte fra ulykken. Han blev senere på aftenen fundet og anholdt på Holbæk Sygehus, hvor en blodprøve viste en promille på mindst 1,16. Det vides ikke, hvilke skader han selv pådrog sig.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse er det en meget grov og alvorlig sag, siger anklager Sophia Rose Luxford.

Hun ønsker ikke at udtale sig om længden af fængselsstraffen, som anklagemyndigheden går efter.

Vejanalyse er stadig i gang

Ulykken fik lokalbefolkningen i Asnæs til at arrangere et fakkeltog gennem byen for at mindes den dræbte kvinde og for at sætte fokus på hastigheden på de danske landeveje.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Efter ulykken har der også været rejst kritik af Rødhøjs udformning. Blandt andet, at det er tilladt at overhale på den stejle strækning, hvor ulykken skete.

Sammen med Odsherred Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi igangsatte Vejdirektoratet en ulykkesanalyse. Den pågår stadig, oplyser direktoratet til TV2 ØST.

På vegne af sin klient ønsker forsvarsadvokat Lone Damgaard på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig.