Dødsbrand i Hørve: Nu er de tekniske undersøgelser afsluttet

En 26-årig mand omkom i en voldsom lejlighedsbrand i Hørve. De tekniske undersøgelser viser ikke tegn på, at branden var påsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets teknikere har siden mandag arbejdet på at finde årsagen til en voldsom lejlighedsbrand i Hørve den 12. november.

- Teknikerne har været derude i forgårs, og har undersøgt stedet, og der er meget brandskadet, så det var svært at undersøge, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

En 26-årig mand omkom i branden, som en lokal bilist opdagede og slog alarm om klokken 05.02. Det skete i lejligheden, der ligger på Nørregade 13. 

quote Den afdøde mand var ryger, så det er en teori, at branden er opstået ved rygning i sengen. Det er dog ikke noget, vi kan sige med sikkerhed

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

De brandtekniske undersøgelser viser, hvor branden er opstået, selvom det var svært at fastslå i den brandskadede lejlighed.

- Branden er opstået et sted omkring eller i sengen, og nærmere kommer vi det ikke, fordi lejligheden er så brandskadet, siger Charlotte Tornquist.

Branden var ikke påsat

Politiet har en teori om, hvordan branden opstod, men den kan dog ikke fastlægges med sikkerhed.

- Den afdøde mand var ryger, så det er en teori, at branden er opstået ved rygning i sengen. Det er dog ikke noget, vi kan sige med sikkerhed, siger Charlotte Tornquist.

Dog fastslår politiet, at der ikke er tegn på, at branden skulle være påsat. 

- Der er intet mistænkeligt ved det, og der er intet der tyder på, at branden skulle være påsat, siger hun.

Fem personer, to ældre kvinder samt en familie med et spædbarn, blev evakueret fra ejendommen ved branden. Ingen af dem kom ifølge politiet alvorligt til skade. Den 26-årige blev erklæret død af en læge på stedet.