DF vrede over asylcenter i Odsherred

Udlændingestyrelsen vil etablere et flygtningecenter med 100 børn fra det krigshærgede Syrien i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et midlertidigt asylcenter med 100 børn er på vej i Annebergparken i Odsherred Kommune.

Det bekræfter Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), overfor TV ØST.

- Vi blev orienteret om planerne mandag. Centeret etableres i det tidligere psykiatriske hospital Annebergparken, der ejes af regionen – og vi har som sådan ikke noget med planerne at gøre, siger borgmesteren onsdag. Annebergparken ligger syd for Nykøbing Sjælland.

Han oplyser, at 100 børn fra Syrien skal bo på centeret. De er kommet til Danmark uden deres forældre.

Syrien er på 3 år involveret i en blodig borgerkrig, hvor regeringstropper blandt andet har brugt giftgas mod civilbefolkningen, og hvor terrorgruppen Islamisk Stat har stået bag massehenrettelser på hele byer. 7 millioner mennesker er drevet fra deres hjem som en følge af krigen. Heraf er 3 millioner flygtet ud af landet.

Lokal debat

At det er børn uden deres forældre, der skal bo på centeret i Odsherred, formilder dog ikke Dansk Folkepartis Steen Egede Jensen.

Han er vred over planerne om at etablere asylcenteret i kommunen.

- Nu er glidebanen gjort klar, først børn - som vi vel alle kan føle medlidenhed med – og så et asylcenter, skriver han til TV ØST.

Han mener, at flygtningebørnene i stedet skal hjælpes i deres nærområde, og ser hellere, at der i bygningerne indrettes museum og egnsteater.

Steen Egede Jensen kræver en høring om beslutningen.

- Hvis kommunen skal bevilge beliggenheden af en dagligvarebutik, så skal der ske høring af de berørte. Det bør også ske her, mener han. 

Borgmester: Det skal være en god oplevelse

Borgmester Thomas Adelskov vil indkalde til borgermøde om asylcenteret, men understreger, at beslutningen om etableringen træffes af Udlændingestyrelsen og udlejeren Region Sjælland. Han er dog glad for, at Udlændingestyrelsen allerede nu kontakter kommunen om sagen.

- Vi har jo ikke noget med asylcenteret at gøre, men kontakten betyder, at vi kan blive helt klar i lokalområdet til at tage imod børnene. Det skal helst være en god oplevelse, at de kommer til Odsherred – både for dem og for os, siger han.

Han mener samtidig, at det kan blive en fordel for kommunen, at centeret etableres.

- Der kommer mindst 25 arbejdspladser på centeret, og dertil kommer de effekter, som det vil have på det lokale handelsliv, siger han.