Det vrimler med mink i den danske natur

Mink, der er sluppet ud fra burene hos avlerne, gør, at der efterhånden er opstået regulære minkbestanden udendørs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1999 er der sluppet 60.000 mink ud i naturen fra danske minkfarme, og flere kommuner har af samme grund fået regulære minkbestande, som Naturstyrelsen har opgivet at udrydde.

Det fortæller P4 Sjælland.

I Skov og Naturstyrelsen peger man blandt andet på Odsherred og Ringsted som områder, hvor der givetvis befinder sig større bestande af mink. På den anden side af Storebælt er det en række vestjyske og nordjyske kommuner, hvor fugleunger, fisk og padder konstant må kigge sig over skulderen for ikke at ende mellem kæberne på en mink.

3000-4000 fanges eller skydes hvert år

Biolog Helene Nyegaard Hvid fra Naturstyrelsen, siger til P4 Sjælland at man ikke har noget antal på, hvor mange mink der findes i naturen, men at man noterer alle de mink, der skydes og aflives i naturen, og derved ret præcist kan sige hvilke områder der har flest mink. Der bliver typisk skudt og fanget mellem 3.000 og 4.000 mink hvert år.

På trods af at myndighederne ikke længere arbejder med en plan for at udrydde minkene, har man bestemt ikke opgivet at holde dem nede. Et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Dansk Jægerforbund og Dansk Pelsdyravlerforening betyder, at jægerne har fået frit lejde til at skyde minkene.

Samtidig låner Naturstyrelsen gratis fælder ud til almindelige danskere, der vil fange mink. Skindet får man i øvrigt lov til at beholde, bare Naturstyrelsen får alt under skindet retur til registrering og undersøgelse.