Det er igen sikkert at bade på strande i Odsherred: Bakterier kom måske fra større skib

Nye prøver viser normale badevandstilstande på fire strande i Odsherred. Tidligere prøver viste, at der var for mange e.coli-bakterier i vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går satte Odsherred Kommune advarselsskilte op ved strandene ved Lynghusvej, Nordstrandvej, Telegrafvej og Skærbyvej. Prøver havde vist, at der var for mange e.coli-bakterier i vandet.

Men nu kan kommunen pille advarselsskiltene ned igen.

En ny prøve, som Odsherred Kommunes Vandteam har modtaget i dag, tirsdag, viser nemlig, at der igen er normale tilstande i vandet. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det var heldigvis kun en engangshændelse, hvad vi da også håbede på. Vi har ingen forklaring på, hvorfor tallene pludselig var så høje, siger centerchef Kirsten Gyalokay fra Miljø og Teknik i pressemeddelelsen.

Kan komme fra større skib

Der er dog ikke tale om en målefejl, slår hun fast.

- Vi kan afvise, at der er tale om en målefejl fra laboratoriets side, for der blev på samme dag udtaget en ny prøve, hvor den ene viste et tal på 2.000 og den anden 1.800 i målingen af e.coli-bakterier. Vi kender ikke årsagen og kan ikke forklare det, siger centerchefen. 

- Tilbage står en formodning om, at der stik mod regler og sædvane måske kan være foretaget en tømning af et større skibs spildevandstank i Kattegat, men vi har ingen indikation eller viden om det. Vi glæder os over, at vandanalyserne igen viser godt badevand.

Du kan få oplysningerne om badevandskvaliteten i Odsherred Kommune i Kyst & Strand-appen eller på kommunens hjemmeside her.