Der er kommet flere folk til Odsherred

Befolkningstallet steg i Odsherred Kommune i 2013, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kom flere folk til Odsherred i løbet af 2013 og befolkningstallet steg med 82 borgere, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er et par år med vigende befolkningstal i kommunen nu vendt og det samlede antal borgere er nu på 32.534.

Odsherred Kommune tegner sig dermed for op mod en fjerdedel af den samlede befolkningsvækst i de 17 kommuner i Region Sjælland, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Spørgsmålet er så, om det stigende tal skyldes flere børnefødsler eller blot tilflyttere.

-           Vi vil nu se lidt nærmere på tallene for at finde ud af, om befolkningsvæksten skyldes en reel tilflytning eller mere er et udslag af, at der trods et fald i børnefødsler var færre fraflytninger og dødsfald. Vi ved, at mange landliggere er så glade for området, at de vælger at blive boende hele året, når de bliver pensionister, og det er vi glade for. Men vi har sat ind med en række tiltag for at brande kommunen som attraktiv tilflytterkommune, blandt andet gennem en bosætningskampagne og aktiv indsats for udvikling af vore lokalsamfund i samspil med lokalbefolkningen, siger borgmester Thomas Adelskov (A).

Befolkningsvæksten i Odsherred på 82 borgere svarer til en stigning på 0,25 % i befolkningstallet, men udgør 22,3 % af Region Sjællands samlede befolkningsvækst..

Til gengæld blev der færre borgere i løbet af 2013 i Vordingborg, Slagelse, Holbæk, Guldborgsund, Faxe og på Lolland.