Den nye skole: Harmonikatime for 0. klasse

Hos 0. klasse på Odden Skole har man 'harmonika' på skoleskemaet. Selvom det lyder noget alternativt, så harmonerer det rigtig godt med folkeskolereformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med folkeskolereformen forpligter skolen sig til at samarbejde med lokale aktører, som f.eks. idrætsliv, kulturliv og foreningsliv samt billedskoler- og musikskoler.

Det forpligtende samarbejde eller ’Den åbne skole’ har de allerede tyvstartet på i et pilotprojekt på den lille Odden Skole. Her undervises 0. klasse i harmonikaspil af den lokale musikskole en gang om ugen her i foråret. Hver især har eleverne fået en harmonika, som de også øver sig på hjemme hos mor og far.

- Nogle forældre synes det er fedt, mens andre har sagt, at det larmer godt nok en del, siger en grinende Marie Hansen, musikskolelærer, Odsherred Musikskole.

Den ugentlige harmonikatime tog den konservatorieuddannede musikunderviser selv initiativ til, fordi skolens yngste elever var meget interesserede i at prøve hendes harmonika. Selv synes musikunderviseren, at det var en oplagt mulighed for at afprøve det forpligtende samarbejde mellem musikskole og folkeskole.

- Musik er jo ifølge de helt store hjerneforskere den helt store hjernegymnastik, som kan hjælpe din hjernes udvikling til at blive endnu bedre til for eksempel dansk og matematik, siger Marie Hansen, musikskolelærer, Odsherred Musikskole.

Læs mere om den åbne skole i KL’s inspirationsmaterialer.