Demonstration: Vil have præst Anette Berg tilbage

Sognepræst Annette Berg fra Vig blev suspenderet efter, hun i en pressemeddelelse skrev, at hun stadig tror på reinkarnation. Nu demonstrer borgere i Vig for at få Anette Berg tilbage nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annette Berg, der er sognepræst i Vig, blev suspenderet efter anden tjenstlige samtale hos biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, fordi hun står fast ved, at hun tror på reinkarnation.

En beslutning kirkegængerne i Vig ikke vil finde sig i. De vil have Annette Berg tilbage i kirken nu. Derfor vil de på søndag demonstrere foran Vig Kirke klokken 10.30.    

- Jeg vil give mit besyv med i denne sag, hvor Annette nu er frataget sit virke året ud. Det er vi mange der er ked af og også bekymrede over. Jeg har tænkt mig en sober og kærlig stil, så det håber jeg vil lykkes siger Maja Rüegger, der er initiativtager.

I første omgang fik Anette Berg lov til at forsætte som sognepræst efter hendes udtalelse om reinkarnation. Det vurderede biskop Peter Fischer-Møller. Men efter den første tjenstlige samtale udsendte Anette Berg en pressemeddelelse, hvori hun skrev, at hun ikke har ændret mening: Hun tror stadig på, at sjælen lever videre. Det fik så biskoppen til at indkalde Annette Berg til samtale igen. Denne gang blev hun så suspenderet.

LÆS OGSÅ: Præst: Anette Bergs syn på reinkarnation og kristendom er uforeneligt.

Når Annette Berg siger, at hun tror på reinkarnation, er det en ukristelig tanke og de kan skade folkekirkens troværdighed. Det mener sognepræst i Tirsted-Vejleby-Hyllested-Skørringe-pastoratet Jesper Bacher.  

- Reinkarnationstanken finder man i hinduisme og buddhisme, men det er ikke kristendom, siger Jesper Bacher til TV ØST.

Præsten Lektie

Præst Anette Berg kom for alvor i modvind da hun i programmet ”Præstens Lektie” udtalte, at hun tror på reinkarnation. Noget der modsiger den kristne tro, mener flere præster.  

- Jeg tror bare på, at vi afklæder os kroppen, når vi dør. Den bliver til kompost. Vi bliver til jord igen, men sjælen lever videre, siger Anette Berg, der er præst i Vig,

LÆS OGSÅ: Præst: Sjæle kan leve videre i ny krop.

Og på de direkte spørgsmål: "Kan sjælen leve videre i en ny krop" og "Kan en præst tro på reinkarnation", var svaret i begge tilfælde "ja", siger hun.

Anette Berg er suspenderet resten af året, og som det ser ud lige nu, er det meningen, at hun genindtager sin stilling i det nye år.