¨

De ældre rykker ind

Foto: TV ØST

Næsten en fjerdedel af det samlede indbyggertal i Odsherred Kommune er over 65 år.

I Odsherred Kommune er der knap 33.000 indbyggere. Andelen af ældre over 65 år er steget de seneste år – og er nu helt oppe 27 procent af det samlede indbyggertal. Det er lidt over en fjerdedel.

Og selvom det i mange år har handlet om at tiltrække unge, så glæder udviklingen Thomas Adelskov (Soc.Dem.), der er borgmester i Odsherred Kommune.

- Seniorerne er et godt bidrag. De kommer med nogle gode skattekroner, og så kaster de sig aktivt ind i vores foreningsliv og kulturliv. De er i høj grad med til at holde gang i samfundet og skabe nye aktiviteter, siger han.

Og en af de mange, der har valgt at flytte fra by til land, er Kirsten Pedersen. For 11 år siden flyttede hun og ægtefællen fra Ringsted til Nykøbing Sjælland. Og det var der en god grund til.

- Der er skov, der er strand, og der er et godt foreningsliv. Og det at have børnebørnene på besøg og have dem ud og cykle, det er så fantastisk, fortæller Kirsten Pedersen, der bor i Nykøbing Sjælland.

Kirsten Pedersen er både med i bestyrelsen i Ældre Sagen og så underviser hun også ældre i IT.

Det er ikke kun naturen, der tiltrækker de ældre borgere. I de fleste landlige kommuner er der mange penge at spare på ejendomsskatterne forhold til at bo i storbyen.   

02:48 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App