¨

Dansk skoleeventyr i Kina skydes ned

Foto: TV ØST

Undervisningsministeriet bremser eksporten af undervisning fra Odsherred til 120 skoler i Kina.

120 kinesiske skoler står på spring for at købe undervisningskoncepter, udviklet på Odsherreds Efterskole. Men på trods af regeringens eget ønske om eksport af bløde velfærdsydelser siger undervisningsminister Christine Antorini nej.

Sådan lyder anklagen fra Odsherred Efterskole mod regernigen, der har sagt nej til et storstilet forretningseventyr i Kina.

- Dansk pædagogik kunne blive et eksporteventyr i milliardklassen, hvis regeringen tog sit eget ønske om eksport af bløde velfærdsydelser alvorligt, siger forstander på Odsherreds Efterskole, Tom Hagedorn. Gennem de seneste fire år har hans efterskole samarbejdet med en række kinesiske uddannelsesinstitutioner og derigennem udviklet undervisningskoncepter, der er attraktive for asiatiske skoler.

For nylig var Tom Hagedorn i Kina for at præsentere metoderne for Shanghais Skolekommission. Og her var man angiveligt begejstrede for det, man så. Så begejstrede, at kineserne bad om et tilbud på undervisningskoncepter til 120 skoler.

Offentlig støtte blokerer for eksport

Tom Hagedorn kan dog godt glemme alt om et kinesisk eventyr. Hans efterskole modtager nemlig offentlig støtte, og så må man ikke drive forretning - heller ikke selvom det er en forretning, der ville kunne give det danske skolevæsen en solid økonomisk indsprøjtning.

Undervisningsminister Christine Antorini (A) har overfor skolen opfordret dem til at blive ved deres læst.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App