Danmarks største sommerhuskommune vil være mere attraktiv

Byrådet i Odsherred Kommune har afsat en pulje på 300.000 kroner. Pengene skal bruges til projekter, der kan udvikle sommerhusområderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks største sommerhuskommune med omkring 26.000 sommerhuse skal have gjort sine sommerhusområder mere attraktive.

Derfor har byrådet i Odsherred Kommune afsat en pulje på 300.000 kroner, som skal bruges til projekter, der kan udvikle områderne med sommerhuse.

quote Vi har set en hel del ansøgninger det sidste par år, og det er glædeligt

Anna-Louise Attermann (S), formand for Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere

Og det faktisk tredje år i træk, at folk med gode idéer kan søge om penge i puljen, der bliver administreret af Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere, SOL. Sidste år blev der eksempelvis givet penge til en badebro, til en udsigtsplatform og til en naturlounge med stole og hængekøjer.

- Vi har set en hel del ansøgninger det sidste par år, og det er glædeligt. Nogle af dem har mest handlet om at få opsat en ny både- eller badebro eller borde og bænke på forstranden, og det kan være udmærket. Men det vil være fint med nogle måske lidt mere visionære projekter, som vi også har set eksempler på, udtaler Anna-Louise Attermann (S), formand for SOL, i en pressemeddelelse.

Ansøgningsrunden er åben

Hun peger på, at ansøgninger om støtte kan bruges som delvis eller medfinansiering af større projekter, hvor der kan være andre finansieringskilder for fonde. 

Samtidig skal grundejerne også kunne bruge midlerne til at foretage undersøgelser og informationsmateriale, der kan bidrage til at fastholde og udvikle sommerhusområderne.

Ansøgningsrunden for nye og flere projekter i 2017 er åben nu.