Danmarks Naturfredningsforening: Salg af statslige campingpladser vil gå ud over naturen

Det vil få konsekvenser for miljøet og den danske natur. Sådan lyder kritikken til forslaget om at sælge de statsejede campingpladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Høve Camping og Sanddobberne Camping i Odsherred står til snart at komme på salgsmarkedet.

De to campingpladser er statsejede, og dem vil regeringen nu sælge ud af.

Hos Danmarks Naturfredningsforening frygter man, at det vil få konsekvenser for de unikke naturområder.

- Kysterne og naturområder i Danmark er under pres, og vi vil helst ikke have kysterne på private hænder, for så skal det jo køre med en helt anden økonomi, siger Danmarks Naturfredningsforenings lokalformand i Odsherred Nora Tams.

Aktiviteter går ud over naturen

Økonomiaspektet kan i sidste ende gå ud over naturen, påpeger hun.

- Der vil være et pres på det, hvis økonomien ikke kører. Hvis man skal leve af det her og begynder og lave en masse aktiviteter, så vil det uvægerligt gå ud over naturen, siger Nora Tams.

På landsplan er der 17 statsejede campingpladser. Et salg af dem alle vil indbringe statskassen omkring 30 millioner kroner.

- Naturstyrelsens kerneopgave er at forvalte natur og friluftsliv på statens arealer til gavn for alle – ikke at eje campingpladser. Det overlader vi hellere til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (Venstre) i en pressemeddelelse.

Forslaget vil nu blive sendt i høring, inden det skal behandles politisk.