Byrådets yngste skal vælte bykonge

Venstre i Odsherred valgte ny borgmesterkandidat i aftes. Han skal forsøge at vriste borgmesterkæden fra den populære Thomas Adelskov (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ligner på forhånd noget af en mission impossible, som den 32-årige Mathias Hansen (V) er kommet på.

Han blev stemt ind i byrådet første gang ved valget sidste år, og nu skal han om tre år forsøge at vinde borgmesterposten i Odsherred fra Thomas Adelskov.

- Det bliver svært. Hvis jeg havde den nemme eller hurtige løsning, så havde vi brugt den ved valget sidste år, siger han.

Ved valget i 2017 fik Thomas Adelskov 5.581 stemmer eller godt hver fjerde stemme i hele Odsherred. Mathias Hansen fik 168. Den unge venstremand er godt klar over, at der er et stykke vej til målet.

- Jeg skal op over en meget høj mur. Men jeg tror blandt andet, at vi skal slå på, at vi trænger til en borgmester, der har mere fokus på, at vi skal udvikle og forny vores kommune, siger han.

Tæt løb om kandidatposten

I aftes blev Mathias Hansen valgt til sit partis borgmesterkandidat ved valget om tre år. Men det blev et tæt opgør i Vig Forsamlingshus mellem Mathias Hansen og Karina Vincentz. 33-29 blev resultatet af afstemningen.

Mathias Hansen afløser Morten Egeskov, der kort efter valget sidste år meddelte, at han ville trække sig som partiets spidskandidat.

Mathias Hansen overtager gruppeformandsposten i byrådet fra Helge Fredslund, og han får også partiets plads i det centrale økonomiudvalg.

Mathias Hansen arbejder til dagligt som lærer på landbrugsskolen i Høng. Han har valgt at skrue lidt ned for arbejdet for at få mere tid til det politiske.

- Vi skal være mere synlige i hverdagen i Odsherred, og vi skal være dygtigere til at kommunikere, fastslår han.

Det er Mathias Hansen (V) her, der skal forsøge at vriste borgmesterposten fra Thomas Adelskov (S).
Det er Mathias Hansen (V) her, der skal forsøge at vriste borgmesterposten fra Thomas Adelskov (S).
Foto: Privatfoto